Hyenismus největšího zrna

...aneb i na neštěstí a nemoci se musí vydělávat velké peníze. Za vše se přece musí zaplatit a tak i informace nemohou být zdarma

To je motto dnešní doby. Lidé chtějí být informováni a lidé především musí být informováni o situaci kolem zdravotní krize, která zachvacuje naší planetu. A ta nutnost informovat je náramnou šancí pro různé hyeny napříč sdělovacími prostředky, jak z lidí ty peníze dostat. Třeba jen jednu jedinou korunu. Zaplaťte a dozvíte se, co se děje kolem viru ve světě ale i doma. Co politici, co lékaři, co vědci. To vše za úplatek. Co na tom, že občan dnes řeší poměrně zásadní otázku, jak současnou krizi přežije? Pokud jí přežije bez úhony zdravotně, pak jak se s tím vypořádá ekonomicky? Rady by mohl dostat v mediích. Ale musí samozřejmě zaplatit. Protože se jedná o rady prémiové, placené, zpoplatněné - nazvěte si to jak chcete. Někde k této radě dostane možnost sledovat jakýsi zvláštní kanál v televizi zdarma. Nebo nějaký film také zdarma.

" Matko, co koupíme, chleba nebo dáme poplatek za podrobné informace o corona viru?"

" Já ti nevím táto"

I takové rozhovory se mohou někde vést. No asi ne, tak zle na tom snad ještě nikdo není, přesto mně ale mrazí z vědomí, že zatímco lidé si sami šijí masky, snaží se vymyslet jak budou žít, kde nakoupí, jestli nakoupí, tak existují tací, kteří se na tomto neštěstí snaží přiživit. I když by nemuseli, protože reklamy jím stále vydělávají dost na to, aby své aktivity nemuseli omezovat.

Nechci nikoho jmenovat. Asi ani nesmím. Ale asi by se někdo měl zamyslet. A možná i vláda, ta moudrá sebranka pomazaných hlav by mohla stanovit jakási pravidla, kdy by se podstatné informace k národu dostávaly zdarma a bez nutnosti zaplatit. I když se jedná jen o jednu korunu.

 

Autor: Martin Braun | úterý 17.3.2020 16:03 | karma článku: 29,45 | přečteno: 1681x