Gaza - nekonečný příběh

Přesně po týdnu se události opakují. K hranicím Gazy s Izraelem přišlo opět několik tisíc takzvaných protestujících, samozřejmě na výzvu a jistě i na rozkaz Hamasu. Protože Hamasu se neodporuje. V Gaze ne.

V Gaze se odpor proti Hamasu nemilosrdně trestá. I smrtí. I tak se ale účast "rebelů" podstatně snížila. Jinak se ale scénář opakoval a to včetně reakce všech světových vele medií. To znamená tradiční popis. Online fuj Izrael, a foukání bebínek na palestínskou stranu. 

Jenže tentokráte to Hamas poněkud přepískl a zdá se, že se jím to nepovedlo podle představ. Ono, uznejte sami, kdo bude souhlasit a kývat hlavou na to, že banda pitomců zapálí 10 tisíc pneumatik? Ano 10 tisíc. Z takového činu se Izrael jen těžce obviňuje. Pravda, prvotní zdůvodnění bylo, že tento krok byl veden snahou, aby demonstranti byli chránění před střelbou těch špatných sionistů. Asi se pár naivů najde, kteří tomu uvěří. Jednu můžeme ostatně potkávat i na tomto blogu. Poznávací znamení...kecy o masakru v Gaze.

Kdo zná trochu praktiky Hamasu ví, oč tu vlastně šlo. Pod clonou dýmu z hořících pneumatik se snažit proniknout co nejhlouběji do izraelského území a šířit tam teror. Klasika.

Myslím že i tento pátek můžeme IDF napsat velkou jedničku s několika hvězdičkami. Klidně Davidovými. Povedlo se uchránit izraelské obyvatelstvo a to je to nejdůležitější. 

Důvodem pro tento blog je ale něco trošičku jiného. Světová media se tentokráte opravdu držela spíše zpět. Ono totiž nebylo o čem moc psát. Jak obhájit demonstraci, kde hoří pneumatiky, když víme, že podobné akce provádějí anarchisté a jiné kriminální živly při demonstracích v západních metropolích? Tehdy jsou terčem kritiky. To se obhájit moc nedá.  Jedná informace se ale objevuje skoro všude. 

"Hořící pneumatiky, střelba z druhé strany a plačící děti a rodiče, běžící schovat se za zaparkovaná auta."

A tak by mě zajímalo, jak všichni ti, co zde naříkají nad nelidským údělem palestinského lidu, jak vysvětlí ty plačící děti? Co jsou to za rodiče, kteří vezmou své děti na místo, kde sami mohou zahynout, vědí o tom a s tímto vědomím tam jdou, a navíc sebou berou své děti? Je možné je nazvat rodiči, nebo dokonce lidskými bytostmi? 

Už minulý týden se objevila fotografie několikaměsíčního dítěte, které demonstrant strkal přes plot. Chtělo by se věřit že se to nebude opakovat. Ale i tentokráte tam byly děti.

Ne milí čtenáři. To není spravedlivý protest, to není boj za budoucnost. To je zrůdnost a terorismus. Jen nelidská monstra ve jménu zločinecké organizace, jakou Hamas bezpochyby je, dávají v šanc životy vlastních dětí.

Doufám, že mezinárodní veřejnost už konečně pochopí, že je čas skoncovat s touhle zbabělou palestínskou kartou. Protože v opačném případě budou dále umírat lidé. Izrael své území nedá. A zcela po právu a správně.

 

Autor: Martin Braun | sobota 7.4.2018 3:19 | karma článku: 41,80 | přečteno: 2643x