Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Ano, je to opravdu desny, kam tenhle, kdysi opravdu genialni skladatel klesl. Stal se z neho bohuzel teroristy podporujici propalestinsky aktivista. Byl jsem na Pink Floydech dvakrat a jednou i na jeho koncerte tady ve Vancouveru (uzasne ozvuceno), ale uz bych na nej nikdy nesel, protoze si ted pousti hubu na politicky spacir bohuzel i na svych koncertech. Neco jako Bono...Nic pro me.

0 0
možnosti
JR

J28a46n 48R16á17ž

25. 1. 2019 16:58

Názorům Walterse se nelze divit. Roger Walters je typickým produktem vzepětí vlny Nové levice v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století, který dnes jen naskočil do tsunami, ve které se proměnila Nová levice dnes. Celosvětové hnutí New Left připomíná svými metodami než Marxisticko - Leninský typ revoluce, Maovu snahu prosadit "masovou demokracii" kulturní revolucí. "Vše v naším kulturní historii je špatné a my budeme diktovat pravidla pro nové zítřky, i za cenu zničení naší kultury."

3 0
možnosti
LT

L58u49d32ě14k 67T25o96n29d90r

25. 1. 2019 10:06

A co říkáte třeba na takový článek: https://blisty.cz/art/91854-jednou-se-do-palestiny-vratime.html

Napsal ho kluk z mého města (znám se s jeho tátou). Vysokoškolák, sportovec, žijící už pár let v Singapuru... a teď, zčista jasna, se zněj stal "expert na Blízký východ" a píše pro Britské listy. Jednostraně, "černo - bíle". Zaplatili mu výlet do palestinského uprchlického tábora a hned má jasno...

0 0
možnosti
HM

To je tedy docela síla . Ten naivní bl_eček nějak nebere v úvahu, že po postavení zdi se počet atentátů na Izraelce, spáchaných palestinskými teroristy, snížil o 98%. Měl se jet podávat v Tel Avivu na nábřeží na diskotéku, udržovanou jako památník, kde zahynuly desítky mladých lidí při výbuchu bomby nebo se zajímat.kolik lidí zemřelo v autobusech, kam si přisedl nějaký "statečný" palestinský sebevražedný atentátník. Izrael dělá všechno proto, aby ochránil nejen své občany, ale i Araby, kterých tam žije spousta. Zeď je pro to skvělá, ať si obhájci teroristů vřeští cokoliv.

9 0
možnosti
LT

Pink Floyd jsou moji srdeční záležitostí už od dětství. A Roger Waters byl a je geniální skladatel.

On nezblbnul. Lidé jako on, z bohémských uměleckých kruhů, prostě většinou mají jednostranné názory. Většinou jsou silně levicové, nereálně idealistické, "sluníčkářské"... tak tomu u těchto vrcholných umělců je. Takové vidění světa k nim neodmyslitelně patří.

Tak proč se nad tím rozčilovat. Já s politickými názory Rogera Waterse nesouhlasím. Přesněji řečeno: kašlu na ně. Jsou mi šuma fuk. A nenechám si jimi kazit úžasný prožitek při poslechu The Wall, Dark Side of the Moon...

Rogere mám tě rád, ale na tvé politické názory kašlu.

3 0
možnosti
VE

Osobně, za to nejhodnotnější co vytvořili Pink Floyd považuji to co složil Syd Barret. To ostatní taky není špatné, ale pro mne to Waters svojí agitací částečně znehodnotil

3 0
možnosti
KT

Takže podle autora znamená automatická slušnost automatickou a bezvýhradnou podporu Izraele a jednoznačné odsouzení Palestinců?

Opět jen jedna, ta správná pravda?

Ale co třeba takový David Grossman?

https://www.irozhlas.cz/kultura/literatura/asaf-gavron-svet-knihy_1805191940_mos

Nebo Avram B. Jehošua?

https://www.novinky.cz/kultura/salon/222965-izrael-uz-nepritele-nepotrebuje-tvrdi-spisovatel-avraham-b-jehosua.html

Jsou to podle autora ještě vůbec slušní lidé, když uvažují o vztahu Izraele k Palestincům kriticky?

Asi budu muset jejich knihy spálit...

0 11
možnosti
MS

8-o8-o8-o8-o8-o

To jsme asi každý četli jiný článek, cituji:

"My nepodporujeme žádnou ze stran. My prostě jen hrajeme pro lidi, kteří chtějí poslouchat hudbu."

7 0
možnosti
PK

PF nebyli mojí favorité , ale poslechl jsem rád jejich dílečka jako The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals či The Wall. Dlouho jsem od W. nic neslyšel, když jsem byl služebně před pár lety v D, hostoval tam, ale Německé TV ho ignorovali, kvůli obvinění z antisemitismus. No a on a Brian Eno se pustili do Nicka Cavea a dalších kapel, za koncerty v Izraeli. Možná i jeho dětství má kořeny jeho otec byl levičák, snad dokonce i člen KS.

1 0
možnosti
Foto

Jeho otec padl ve válce v době kdy byl Roger ještě malý kluk. Těžce to nesl a jeho hudební tvorbou se to prolíná. O to víc nepochopitelný je jeho dnešní postoj.

2 0
možnosti
JK

Co to tam povídal, že vojáci střelili palestinského kluka do nohou?

1 0
možnosti
Foto

No, je to možné, ale je třeba dodat, že ten hošík třeba vytáhl takový neškodný nožík a chtěl si jen tak trochu píchnout nějakého Žida, případně se láskyplně odpálit v nějakém davu. Ono je třeba vždy ty informace brát vcelku, jinak se může stát, že úctyhodně vypadající starý rocker je tak trochu šašek.

9 0
možnosti
Foto

I dobrej muzikant může na stará kolena úplně zblbnout. R^

12 0
možnosti
Foto

Může a stejně tak platí, že umělecká genialita nezaručuje automaticky lidskou slušnost.

12 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2623x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy