Chcete propadnout depresím? Sledujte ČT.

Abych byl přesný, sledujte upoutávky, na pořady České televize. Tedy, pokud nejste masochista a nepatříte k pravidelným divákům zpravodajských pořadů této veřejnoprávní instituce, protože služba to vážn  není a divákovi už vůbec ne

Všiml jsem si toho v průběhu jakéhosi festivalu. Tuším že to byl festival Zlatá Praha. Upoutávky na pořady tohoto fesťáku doprovazela velice tklivá, až pohřební hudba a záběry byly koncipovány tak, že člověk propadal melancholické náladě.

Říkal jsem si, dobrá, je to asi nějaké vážné umění pro intoše, já buran, nakažený americkými filmy tomu nemohu rozumět.

Pak ale čas oponou trhnul, festival skončil, ale zdá se , že tato image se načalstvu veřejnoprávního media zalíbila natolik, že diváctvo udržuje, ba jeho depresi šikovně prohlubuje. Tedy...abyste si nemysleli že jen já jsem takový cimprlich a těm snaživým chlapcům a dívkám, všemi milované České televize křivdím. Ptal jsem se několika známých a jejích známých a všichni mi potvrdili, že hlavně v době před hlavní zpravodajskou relací, se televizní vysílání na ČT 1 proměňuje v "pohřební ústav. "

Ať už se upoutávká týká čehokoliv, doprovází ji hudební složka, navozující dojem úmrtí některého z významných českých politiků. Taky národem milovaných. A tak si kladu otázku?

To se opravdu programoví pracovníci zbláznili a nestačí jim, že z lidí dělají hýkavce během zpráv? To ještě mají potřebu svým divákům, za jejích koncesionářské poplatky, udělat ze života údolí žalu?

Myslím si, že instituce Česká televize došla do stádia, kdy je na pořadu dne opravdová změna. Dokonce bych řekl že je nutný silný převrat. Protože aby někdo z občanů vysával nehorázné peníze a oni dostávali recyklaci desítky let starých pořadů, zpravodajství na takové úrovni, že nevíte kdy redaktoři lžou a kdy už si z vás dělají bžundu, a nové programy bez náznaku originality, to už hraniči se zločinem. A to vše navíc zabaleno do ponuré atmosféry. Prostě hrůza a děs.

V tom videu nehledejte žádnou souvislost. Dávam ho zde pro zlepšení nálady.

Autor: Martin Braun | úterý 20.9.2016 8:18 | karma článku: 42,10 | přečteno: 7057x