Ahid Tamimi - Nová Johanka z Arku, nebo jen hloupá puberťačka?

Ahid Tamimi, jméno které se v těchto dnech objevuje častěji než je zdrávo a než si jeho nositelka zaslouží. Palestinská dívenka, která se proslavila tím, že kopala a tloukla pěstičkama do plně ozbrojených vojáků IDF.

Aby bylo jasno, to bušení a kopání nebylo jen tak z náhodného hnutí mysli následkem krutého života pod údajnou izraelskou knutou.  Veškeré její akce jsou velice pečlivě zinscenované a zrežírované různými televizními štáby. jak je už ostatně u produkce made in Pallywood zvykem. A jak je také u této produkce zvykem, jsou tyto záběry průhledné jako jarní říčka v Beskydech.

Pro Izrael tato hysterická slepička donedávna nepředstavovala žádný větší problém. Jenže trpělivost přetekla a po jejím posledním výstupu dostala 8 měsíců natvrdo, za napadení izraelského vojáka ve službě. A stalo se, co se stát muselo okamžitě.

Byla označená za hrdinku, za aktivistku, za rebelku. Opravdu? Ale kdepak, žádná hrdinka. Ona milá Ahid a stejně tak všichni ostatní, kteří v těchto videích byli zapleteni, a kteří za ně dostali poměrně slušné peníze, moc dobře věděli a vědí, že jí nehrozilo nic nežli právě několik měsíců za mřížemi.  Její akce nebylo žádné hrdinství, žádný boj za svobodu jejího lidu ale docela obyčejná sprostá propaganda, ta nejhorší jakou si můžeme vůbec představit.

Idnes.cz se dnes rozplývá nad tím, že byla pozvána do JAR aby od vnuka presidenta Mandely, převzala jakousi cenu. Prý je to hrdinka, říká tedy Mandela mladší. Prý je něco jako Johanka z Arku. Poněkud úsměvné přirovnání, když si uvědomíme, že Johanka se stala symbolem Katolické ligy a v roce 1909 byla blahořečená. Taky se jí říkalo panna orleánská, což nevím jestli na Ahid sedí. Ale to je o něčem jiném.

Nicméně označení jako aktivistka a bojovnice za svobodu se poměrně hrubě nelíbí skutečným bojovnicím za svobodu ze Sýrie a dalších arabských zemí, které poměrně logicky a správně poukazují na fakt, že Ahid může hovořít o štěstí, že byla v izraelském vězení, protože kdyby okusila vězení například u toho onoho Asada, tak by dnes asi tak nevyskakovala a hloupě nežvanila o apartheidu. 

A rozhodně by asi sotva mohla pendlovat tam a zpět do JAR nebo Turecka pro ocenění a poplácání po zádech. Ano, Ahid si pravděpodobně odletí do JAR ke klanu Mandelů pro medajli, a pak se zase svobodně a bez jakéhokoliv omezení vrátí do svého domečku, do svého pokojíčku s luxusní stereo hifi soupravou a bude tam poslouchat Kate Perry a Rihannu, které má tolik ráda a čekat až jí někdo pozve k další dobře placené akci. Asi to bude potřebovat, soudě podle nejnovějších fotek, ze kterých je jasno, že v izraelském věznění byla terorizována a nucena k přejídáni se až vykynula jako švestkový knedlík. Takže nyní se jí každé Euro od sponzorů z Francouzských medií bude tuze hodit, aby svá kila a apetit udržela. Snad se někdo ozve a bude li z Francie, což je obvyklý region spolupracující s Pallywoodem, snad jí jemně upozorní, jak dopadla Johanka z Arku. Bylo by jí škoda, protože je sice hloupá ale je taky mladá a snad má ještě šanci dostat rozum.

https://unitedwithisrael.org/syrian-activists-ridicule-ahed-tamimi-she-is-lucky-not-to-be-imprisoned-by-assad-regime/

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | pátek 3.8.2018 4:34 | karma článku: 34,36 | přečteno: 1219x