21.08.1968

Vlastně bych měl napsat do nadpisu 20.08, protože letadla barbarských tlup začala na Ruzyni přistávat kolem 23. hodiny právě onoho dne. Jenže ten 21.srpen se vžil více.

Důvodem je, že republika se probudila do nové situace. Nová okupace. Hordy primitivních vojsk, barbarů, doprovázených jednotkami zemí, od kterých by to asi čekal málokdo. Vždyť kdo by věřil, že 23  let po válce bude ulicemi českých měst opět znít Němčina, coby jazyk cizáků a nájezdníků. Slabou útěchou může být, že to byli bolševického východního Německa, kteří napadli pokojně spící, údajně bratrskou zemi. Spolu s Poláky, Maďary a Bulhary, pod vedením Mutaje Cutaje, Hunského Chána Brežněva a jeho hrdlořezů z Rudé armády.

Jsou výročí, která je potřebné a nutné připomínat. Nedovolit, aby mládež a budoucí generace žily v nevědomosti. Bohužel se tak ale děje. O roce 1968 toho mladí lidé vědí tragicky málo. A stejně tak naše a starší generace má příslušníky, kteří věří, že nešlo o žádnou okupaci ale o prosté vyřizování si účtu mezi komunisty. I kdyby to byla pravda, tak občané a národy nesmí být rukojmími v politické hře šílenců.

Zde najdete seznam obětí krvavého masakru, zosnovaného zločinci z Kremlu. Jména a někde i fotografie těch, které ta noc, to ráno a další dny které následovaly připravily o životy. Dlužíme jím vzpomínku. A příštím generacím dlužíme slib, že už jen pouhá myšlenka na komunismus, bude jednou provždy smetena z budoucnosti lidstva.

Když tak přemýšlím o tom, jaké video vložit k tomuto tématu, uvědomil jsem si, že přestože u jiných příležitostí jsou muzikanti a písničkáři kromobyčejně aktivní, o okupaci Československa zločinnou Rudou armádou toho moc nenazpívali. Vlastně, kromě Karla Kryla nevím o nikom. A tak si dáme klasiku.

Mimochodem, taky vám mezi smíchem běhá mráz po zádech?

 

Autor: Martin Braun | pondělí 21.8.2017 7:40 | karma článku: 21,57 | přečteno: 680x