Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak se ne-ztratit

...aneb vězněm proti své vůli.Mamka je nachlazená a trápí ji silný kašel. Vzhledem tomu, že je to starší paní, je závislá v některých úkonech na mě. Úkol zněl: Kup mi v lékárně sirup Vincentku . Dva. Jasně mami. 

Ještě večer tam volám jestli ho mají. Volám hodinu , dvě nikdo to nebere.Ráno pokus úspěšně opakuji a mají. Jedu tam.
Lékárna je ukryta v prostorách nemocnice, která je vcelku rozsáhlá a místy připomíná nepřehledný labyrint. Ty lékárny jsou tam dvě. V 9- slovy devět hodin vcházím do lékárny. Překvapí mě fronta asi sedmi lidí, těch sedm lidí stojí na výdej na recept, ten se mě netýká říkám si ale ouha,jaké bylo moje mylné zjištění, přepážka Výdej bez receptu je zavřená. Ok, jdeme trpět do fronty, třeba to půjde rychle.
Tak si stojím minutu, dvě deset, a to už teda začínám pěnit, protože potřebuji fakt do práce, stojím dalších deset minut za mnou fronta jako prase. Když už jsem skoro na řadě, tak si já- blbec  všimnu, že ta přepážka bez receptu je v provozu. Tak jdu tam, ale nějak skrz frontu nevidím, že tam se už také čeká. Málem mě kleplo. Naštěstí za mnou stojí nějaká sestra, která začne nahlas říkat to, co si už půlhodiny myslím , slova směřují na důchodkyni u přepážky: TO NÉÉ, TADY SI PANÍ NEMŮŽE POVÍDAT, MY MUSÍME DO PRÁCE!! 

Jsem jí vděčná Zádrhel ovšem nastane, když na řadu přijdu já. Lékárnice donese místo dvou sirupů jeden. Já chtěla dva. No my máme jen jeden ,ale zjistím vám, zda je mají v druhé naší lékárně. Jo to zjisti, Popravdě už je mi vše fuk, po skoro třiceti promrhaných minutách se už raději na hodinky ani netroufám podívat. Jako jo, chodim si kolem půl desáté, ale ono je skoro tři čtvrtě na deset!!!
A nastává úkol, který znáte z fyziky, přemístit se z bodu A do bodu B, nejlépe v hodně krátkém časovém intervalu. Že bude úkol nadlidský mi došlo vzápětí.
Vycházím bočním schodištěm do dvora, kde stojí sanitky, a musím se dostat přes celej špitál naskrz do té další lékárny. A pak zase zpět. Dobrá budu si to pamatovat podle těch sanitek.
Proč to dělat jednoduše když to jde složitě, že. Jdu tedy parkem ,podél pár pavilonů a hurá jsem v lékárně. Tam to šlo hladce, ale ouha sanitky odjely!! Nesu vítězně dva sirupy na mamčin moribundus a vcházím do budovy, o které si myslím, že je ta pravá. Popravdě, je mi teda divné, že jsem šla nyní kratší cestu, vylezu do třetího patra, ale tam samé lůžkové. U výtahu stojí sestra u asi pětimetrové postele a nějaký pomocník. 
Ptám se jak se dostanu k východu: Pojedte s námi výtahem, přece nepůjdete tři patra pěšky, popravdě dnes je mi už vše jedno, říkám stejně přijdu sakra pozdě. Přijede výtah ale ouha jak sestře vysvětluji svoje bloudící peripetie, ukončete nástup a výstup , dveře se zavírají. Sestra tam strčila pro jistotu ještě ruku, ale měla smůlu. 
Omlouvám se , že ještě kvůli mě jim ujede výtah.Další pokus ale je to samé. Opět nestíhá se narvat do něj se mnou, s pohůnkem a především tou obrovskou postelí. Takže opět všichni stojíme před dveřmi,pomocník se začíná dost potit. Tak snad do třetice ovšem z výtahu vyleze doktor a ještě jedna postel. Takže opět nenastoupíme. A to už se mi fakt chce brečet, řvát a smát se zároveň.
Počtvrté už se to podaří a slavnostně vystoupím dole, postel sestru a pomocníka jsem raději nechala o patro výš.Jsem opět v pasti, Prý mám jít kolem kaple, o by mě zajímalo kolem které. Pravda, přehlídnout 20 metrovou kapli se ovšem podaří málokomu. .Na modlení není fakt čas.Sláva, už ji vidím, a u ní má být pavilon se dveřmi ke kýženému východu . Huráááá nějaké dveře jsem našla a ony fakt vedou ven. OOOOO jak snadné což? Do práce jsem přišla o půl jedenácté.

Jednou jsem se při návštěvě kolegyně v nemocnici dokonce dostala do prostor, kam  i kuchař chodí pěšky, do nemocniční kuchyně. Stačilo si poplést tlačítko ve výtahu a místo nuly zmáčknout  mínus jedničku.Tak velké kotle s polívkou jsem v životě neviděla :-) A doufám, že ani neuvidím, trošku mi to připomnělo filmy o kanibalech v Rusku. Nebo pohádku S čerty nejsou žerty. Zcela nepozorovaně - aspoň dodnes doufám,  jsem vyjela zpátky nahoru mezi smrtelníky.
Ano, můj orientační smysl je na bodu mrazu, možná pod nulou. Ale už se prý má oteplit :-D

 

Autor: Martina Pazourová | neděle 10.12.2017 14:26 | karma článku: 10,59 | přečteno: 432x
  • Další články autora

Martina Pazourová

Seznamte se, Hepatica nobilis

Není mnoho bylinek, které by se mohly pyšnit tak něžným květem, jako právě tato, jaterník podléška. Nejvíce fialové květy, mohou být i růžové, ale dokonce i bílé, v závislosti na prostředí, zdobí a zároveň léčí, je ale chráněná.

30.3.2024 v 9:55 | Karma: 12,01 | Přečteno: 255x | Diskuse| Fotoblogy

Martina Pazourová

Po dešti......

Nenapadá mě nic jiného, než text písně paní Judity Čeřovské.Foto Nikon D 70. Jo, a dalo to docela fušku :-)

25.3.2024 v 23:00 | Karma: 13,38 | Přečteno: 244x | Diskuse| Fotoblogy

Martina Pazourová

Střípky z bleduliště

Bledule mám doma asi tak tři. Z původních šesti, které mi přes zimu zredukoval krtek.Proto jsem byla v bledulišti na vysočině jak Alenka v říši divů. Letos už potřetí, tentokrát po vydatném týdenním dešti, kdy jsem si otestovala

22.3.2024 v 22:25 | Karma: 14,98 | Přečteno: 247x | Diskuse| Fotoblogy

Martina Pazourová

Fialoví chlupáčci

Tak jsem se tam konečně po roce, který nebyl jednoduchý a tudíž málo času, dostala. Jsem za to moc vděčná, protože cestou jsem potkala i moc prima paní, se kterou jsme si parádně popovídaly.V kombinaci s fialovými květy prima den

21.3.2024 v 20:00 | Karma: 19,27 | Přečteno: 440x | Diskuse| Fotoblogy

Martina Pazourová

Když je focení zábava

Potřebujete k tomu jen tři věci : Dobrou náladu, pokud možno zajímavé prostředí a hezčí exteriér než je moře /a samozřejmě naše louky a lesy/ neznám, fotogenickou modelku a v neposlední řadě kvalitní foťák, pak už to jde samo.

31.7.2023 v 19:25 | Karma: 10,21 | Přečteno: 290x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Psa, který připomínal kostru, nalezli u chatky. Případů týrání zvířat přibývá

1. června 2024

Premium Počet brutálních případů týrání zvířat roste. Lidé z útulků říkají, že tak hrozné zacházení nikdy v...

Levné a vyrobené „na koleni“. Drogy dorazily i na Kubu, narkomafie zatím ne

1. června 2024

Premium Na Kubě, jak známo, hezky svítí sluníčko, často tam prší, takže tam dobře rostou rostliny, tedy i...

V Indii po šesti týdnech skončily parlamentní volby. Očekává se vítězství Módího

1. června 2024  17:30,  aktualizováno  19:44

V sobotu završila Indie po šesti týdnech proces parlamentních voleb, ve kterých současný premiér...

Humorem proti trollům. Evropa se chystá na volby plné dezinformací

1. června 2024  19:27

S rozvojem umělé inteligence (AI) vzrůstá nebezpečí, že se útočníci budou snažit ovlivnit nebo...

  • Počet článků 195
  • Celková karma 14,91
  • Průměrná čtenost 601x
Sbírám  kytky  a chlapy :-))) https://www.facebook.com/martina.pazourova

 

Miluji češtinu a její slovní podoby. Ráda píši fejetony, o čemkoliv a nejen do šuplíku.Tvořím fotoblogy a koláže z fotek, náměty leží doslova na zemi.Moc ráda fotím a pěstuji květiny, zejména růže- to je můj život :-)

https://www.facebook.com/martina.pazourova

Fytotechnička,  pokladní i makléřka, pojišťovací agentka  vášnivá fotografka a  nákupčí banerové i nebanerové reklamy, která ráda  píše.O čemkoliv.

Vytrvalá hráčka na nervy, nezávislá  GLOSÁTORKA,    nyní BLOGERKA ve volném čase - v životě velmi vnímavá pozorovatelka ..ovšem nejvíce  zarytá zahradnice a bylinkářka .Muže vnímám jako osobnost, mám ráda inteligentní humor pana Šmoldase, pořad NA STOJÁKA- pana Tomeše.   Musíte mě číst mezi řádky..Přátele se neměří kvantitou, ale kvalitou. Jak to říkala ta  babička  ve známé pohádce Sůl nad zlato:  

Já jsem všudezdejší :)

 

Seznam rubrik