Zimní nasvětlená procházka ZOO v Olomouci

Spousta nasvětlených instalací, pohádková zákoutí, aktivní surikaty a všudypřítomné vytí vlků. To vše a mnohem více během jediné návštěvy zoologické zahrady.

Návštěva zoologické zahrady je vhodná v každém ročním období. Mezi naše rodinné zvyky patří navštěvování zoologických zahrad nejen v létě, ale i v zimě, protože v chladnější části roku se nám nejednou zvířata předvedla mnohem aktivněji než v horkých letních měsících.

Zoologická zahrada v Olomouci nás velice mile překvapila. Originální svítící zvířata vytvořená z drátů, připevněná u pavilonů, v nichž živočichové bydlí nebo na trávnících u expozic, poskytují možnost rychle se zorientovat v zoo i při úplné tmě. Nedaleko pavilonu se žirafami stojí žirafa v životní velikosti, dle slov průvodkyně seskládaná se tří částí musela dát stvořitelům pěkně zabrat. Kromě těchto světelných objektů se v zoo objevují na různých místech pohádkové instalace, tzv. fotokoutky, představující scény z předních českých filmů a pohádek. Jak dokládají mé fotografie, při jejich pořizování jsem si připadala, jako bych se ocitla ve světničce, kde Popelka přebírala hrách nebo ve stáji, kde se otřásal oslík a sypalo se z něj nekonečné množství zlatých mincí. Jedním slovem, nádhera. Ani skutečná zvířata nezůstávala pozadu. Vlci vyli na měsíc, noční živočichové měli rej a hrabáč kapský se vydal povečeřet. Měli jsme štěstí, že právě v těchto dnech se konalo večerní komentované krmení, které poskytlo mně i dětem hodně zajímavých informací.

Jak vypadala zimní vánoční zoo, můžete vidět na fotografiích. Všechny jsou mé vlastní a ráda se o ně podělím.

Nasvětelná ZOO.
Čerti i s čertím miminkem.
Popelka v životní velikosti.
Popelčin střevíček.
Oslíčku, otřes se!
Korálnatec.
Vlci při západu slunce.
Aktivní surikaty.

 

Hrabáč kapský.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | pátek 29.12.2023 20:08 | karma článku: 10,50 | přečteno: 252x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44