Zasportujte si s dětmi jízdou na šlapacích autech!

Jízda na kole s dětským přívěsem, in line brusle+kočárek, jízda na kole s klasickou cyklosedačkou...všechny tyto varianty sportování mi už připadaly obyčejné. Hledala jsem novou aktivitu. A našla. Dočetla jsem se o šlapacích autech Gran Tour a nápad na sportovní odpoledne s dětmi byl na světě.

                           Pokud se řadíte k rodičům, kteří nechtějí trávit volný čas pouze doma nebo procházkami v okolí bydliště, rádi sportujete a chcete udělat radost svým potomkům, tak mám pro vás skvělý tip. Existují šlapací auta Gran Tour, která jsou určena až pro pět osob.

Máte-li dvě děti, můžete je usadit pohodlně dopředu, vy ( rodiče) si sednete dozadu a jízda je plně ve vaší režii. Šlapátka jsou umístěna právě pro dva lidi sedící ve "druhé řadě". Děti v tomto případě nevyvíjejí žádnou fyzickou aktivitu. Rodiče se sice zapotí, ale věřte mi, že jízda stojí zato. Úžasné je, že můžete do vozítka umístit i třetí dítě! Do zadní části lze přidat sedačku ještě pro jedno další dítě. Jste-li trošku větší rodina než ty se standardním počtem dvou dětí, nemusíte zoufat...

       Kde si můžete na takovémto šlapacím autě zajezdit? Půjčují je v Hotelu Terasa nedaleko Frýdku Místku. Máte- li tudy cestu do Beskyd, doporučuji navštívit. K dispozici mají jednomístná autíčka Ferrari, Jeep Junior a Jeep Wrangler a několik zmiňovaných velkých šlapacích vozítek Gran Tour. Využili jsme toho, že vozítka půjčují i neubytovaným v hotelu.

         Jízdu na velkém šlapacícm autě s celou rodinou jsme si vychutnali. Trasa vede kolem celé přehrady Olešná a můžete se tak během jízdy kochat příjemným prostředím. Vyjeli jsme kolem Aquaparku, přes most, viděli rybáře a spoustu lidí jezdících na in-line bruslích. V závěrečné části jsme zahlédli půjčovnu lodí a vrátili se po hrázi zpět k hotelu. Se všemii lidmi. které jsme během cesty míjeli, jsme se radostně zdravili a oni nám pozdravy opláceli. Děti byly nadšené a my příjemně unavení.
Měla jsem trochu obavu, jestli budeme moci jízdu absolvovat, protože bylo těsně po dešti. Naštěstí mají vozítka stříšku a nebyl s tím žádný problém.

          Pro samostatné jízdy dětí můžete využít kvalitní vozítka Ferrari, Jeep Junior a Jeep Wrangler, podle věku a hmotnosti dítěte. Hodně Vám napoví tabulka i odkaz na stánky hotelu s ceníkem:

http://hotelterasa.eu/aktivity/slapaci-auta/

Tohle je jedne z tipů aktivit, o kterém možná jako rodiče čtete poprvé. Nic není lepšího než vlastní zkušenost. My jsme si vozítka s dětmi vyzkoušeli a jelikož počasí venkovním aktivitám stále přeje, nemusíme dlouho přemýšlet, kam tento teplý podzim vyrazíme.

 

 

Autor: Martina Mičková | neděle 27.10.2013 20:50 | karma článku: 0 | přečteno: 112x
  • Další články autora

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80