Výhledy na Žermanickou přehradu i z její hladiny

Plavba po Žermanické přehradě s dětmi, výstup na vyhlídku v Soběšovicích a procházka ke kostelu v Horních Domaslavicích.  

Kolem Žermanické přehrady je nespočet krásných míst. Na své si přijdou milovníci vody, vodních sportů, rybáři i obyčejní turisté. Zastavit se můžete na hrázi, v některé z restaurací, je možné posedět u vody na lehátku, přivézt si vlastní plavidlo nebo si třeba půjčit paddleboard či motorový člun. I když je momentálně “v kurzu“ jízda na paddleboardech, kterých jsme viděli na přehradě desítky, zůstali jsme u „silnějšího“ plavidla a půjčili jsme si motorový člun. Zamířili jsme na pláž Maják k půjčovně motorových člunů. Nejstarší z naší rodiny se stal kapitánem. Zodpovídal za svou „posádku“. Věřte nevěřte, dětem se tato „hra“ moc líbila. Po nastartování motoru začala. Místo ve člunu bylo i pro naši objemnou skupinu dostatečné, do člunu se vejde šest dospělých lidí, nás bylo jen pět, a tak bylo třeba jen správně zasednout, aby byla lodička vyvážená. Během naší hodinové plavby se nám otevíraly pěkné výhledy na objekty kolem přehrady, kterou jsme obepluli celou. Řízení lodi nebylo těžké, zvládl ho kapitán i děti patnáct plus. Dopluli jsme k hrázi, na druhé straně jsme viděli Kostel Jakuba Staršího v Horních Domaslavicích a za ním se tyčila Lysá Hora. Celé rodině se výlet po hladině Žermanické přehrady moc líbil.  Na svých fotografiích jsem se snažila zachytit několik romantických výhledů z lodi.

Během našeho výletu jsme také podnikli výstup na rozhlednu v Soběšovicích. Klíče od rozhledny jsme dostali na vyžádání v místní restauraci. Z rozhledny byly vidět celé Beskydy jako na dlani a ve věžičce byly i popisky jednotlivých vrcholů. A samozřejmě nechyběl pěkný pohled na Žermanickou přehradu…

Všechny fotografie použité v tomto článku jsou mé vlastní.

Rozhledna v Soběšovicích.
Výhled z rozhledny až na Lysou Horu.
Výhled na celé Beskydy.
Výhled na Žermanickou přehradu.
Molo s lodičkami, hodně je rozpůjčených.
Půjčovna.
Hit léta- paddleboardy.

 

Volíme raději člun.
Během plavby po hladině jdou udělat navečer pěkné fotografie.
V dáli věžička kostelíka Horní Domaslavice.
Na paddleboardech byli lidé ...i psi.
Blížíme se k hrázi.

 

 

Dávám jedna.
Důležité bylo správně zaparkovat.
Kostel v Horních Domaslavicích.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | středa 19.7.2023 12:51 | karma článku: 11,20 | přečteno: 229x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44