Všechny detaily asi ani nezaznamenám

Mám ráda obrázky plné nejrůznějších drobností. Baví mě prohlížet si nakreslené ulice plné lidí, automobilů, podchodů, nadchodů a naparáděných výloh. Zkrátka studovat detaily.

Není tedy divu, že mě naprosto uchvátila publikace překypující obrázky vypracovaných do nejmenších detailů nazvaná Bludiště: Staň se soukromým detektivem. Je určena primárně dětem, ale jak jsem vyzkoušela sama na sobě, i dospělí se s ní dokáží zabavit. Vydalo ji letos nakladatelství Grada ve své značce Bambook určené dětské literatuře.

           I takováto zábavná „hledací“ knížka má své hrdiny. Jsou jimi bludišťový detektiv Pierre a zločinec pan X, který ukradl bludný kámen. Detektiv Pierre  se svou kamarádkou Carmen má za úkol najít správnou cestu přes bludiště a polapit pana X dřív, než bude pozdě.  

             V publikaci najdete patnáct velikých bludišť rozkládajících se na dvojstránkách. Každá má velikost 24x33mm. Nejdříve musíte najít START a GOAL, což je začátek a konec každého bludiště. U každého budete řešit speciální výzvy od pana X a plnit nejrůznější, zpravidla vyhledávací, úkoly. Budete hledat zlaté hvězdy, barevné truhly, červené trofeje a spoustu dalších ukrytých předmětů.       

              Vaše cesta začne v přeplněné garáži, kde detektiv Pierre usrkává z hrníčku čaj. Krádež bludného kamene z podstavce uprostřed muzea je pro něj velkou výzvou. I vy budete procházet muzeem nakresleným do nejmenších detailů. Budete se snažit nepřehlédnout takové skvosty, jako je zelený dinosaurus, samurajská zbroj, litinové dělo, vikingská loď či červený královský trůn. Poté se ocitnete ve městě, v obrovské venkovní kavárně, na festivalu horkovzdušných balónů, ve stromové vesnici, strašidelném domě, na moři i v podzemním tržišti.

               Vyhledávání cestiček, předmětů a hledání odpovědí na nejrůznější otázky bavilo mě i děti. Pokud se vám přeci jen nepovede některou z cestiček nebo předmětů nalézt, řešení je v zadní části knihy. Kniha malé detektivy učí trpělivosti a soustředění. Určitě ji doporučuji dětem od osmi let a dospělým do devadesáti osmi.

 

Autor: Martina Mičková | středa 19.8.2015 21:29 | karma článku: 7,61 | přečteno: 449x
  • Další články autora

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80