Učte se zábavně se svými předškoláky

Matýska a Majdalenku, veselé skřítky z Písmenkova, znají všechny děti, které si listovaly v časopise Báječná školka.

Záměrně píši listovaly a ne četly, protože většina předškolních dětí neumí číst. Ještě před vstupem do školy ale musí zvládat některé dovednosti, s nimiž jim mohou skřítci pomoci.

Matýsek a Majdalenka ve svých pracovních sešitech pro předškoláky vybrali řadu zábavných cvičení, jejichž zvládnutí může pomoci dětem s přípravou na zápis do první třídy.

Matýsek a Majdalenka – báječné úkoly pro předškoláky jsou zaměřeny na počítání, psaní číslic, doplňování číselných řad a dokreslování obrázků pomocí teček. Obrázky poté mohou děti vymalovat.

V pracovním sešitě Matýsek a Majdalenka – báječné luštění pro předškoláky si předškoláci mohou zkusit kreslit jednoduché obrázky podle vzoru za pomocí čtvercové sítě, hledat určitý počet rozdílů nebo se proplétat zábavnými bludišti.

             Oba pracovní sešity jsem vyzkoušela s dětmi předškolního věku. Plnění úkolů je bavilo. Každé dítě tíhne k jinému druhu cvičení, některé bavilo hledat rozdíly, jiné raději počítalo obrázky. Každá publikace má třicet dva stran. Jsou velkého formátu, cca dvacet krát třicet centimetrů, což je velký rozměr vhodný právě pro předškolní děti. Pracovní knížky vydané nakladatelstvím Fragment jsou určeny pro předškoláky od pěti let. Děti zabaví a ty si nenásilnou formou procvičí některé potřebné dovednosti.

 

Autor: Martina Mičková | úterý 2.6.2015 12:03 | karma článku: 8,17 | přečteno: 446x
  • Další články autora

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80