Šalony, šablony, šablony

Šablony můžete používat ke tvoření s dětmi na mnoho způsobů. Mohou být součástí obrázku nebo vytvářet samostatné dílo. Děti pomocí šablon namalují obrázky zcela samy a uvidíte, že se jim to bude líbit!

Nápadům a fantazii se meze nekladou. Mé děti se nechaly inspirovat velkými leporely, které se jmenují Na cestách a Na statku. Autorkou knih je Lenka Procházková a vyšly v nakladatelství Fortuna Libri. Šablony jsou v knize umístěny formou obrázků, které do sebe zapadají. Před použitím je třeba šablony vyloupnout, což jde poměrně snadno.

Obě publikace obsahují 12 tematicky zaměřených šablon, pomocí nichž děti mohou vytvořit kolem dvaceti nejrůznějších výrobků. V knihách najdete návody, jak vyrobit fotorámeček, tužkovník, těžítka, veselé květináče nebo zápichy k bylinkám.

Na přiložených fotografiích si můžete prohlédnout, čím jsem se nechala s mými dětmi inspirovat a jaké výrobky jsme vytvořili. Pomocí šablony labutě z leporela Na statku jsme vyrobili závěs s plovoucími labutěmi.

Dalším výtvorem byl dvorek plný slepic, které hlídá kohout. Šablony slepiček a kohouta najdete rovněž v publikaci Na statku.

K malování v knihách doporučují používat průsvitný papír, na který děti obkreslí všechny detaily a linie na rubové straně obtáhnou tužkou. Poté mají přiložit papír lícem nahoru na karton a znovu obtáhnout všechny tvary propiskou, čímž se obrázek na karton zkopíruje.

Myslím, že knihy s šablonami jsou vhodné pro všechny děti od předškolního věku. Lze s nimi utvořit neskutečné množství kombinací a děti si přitom vyhrají.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | čtvrtek 11.12.2014 23:10 | karma článku: 5,78 | přečteno: 274x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44