Psí solidarita

Čtení o pejscích je zajímavé skoro pro všechny děti. A parta sehraných psů, v níž má každý jinou povahu, dokáže čtenáře napnout a rozesmát.

Po přečtení knihy Psí kámoši – Den pod psa jsme si nenechali ujít následující díl Psí kámoši – Zubatý sestřih.  Obě vyšly v nakladatelství Grada. Jsou dílem autorů Rachel Wenitské a Davida Sidorova. Byla to dobrá volba. Opět na nás čekal zlatý retrívr Hugo, mladý King, instagramová hvězda Lulu i neposedný rebel Napoleon. Celým dějem prolínají přípravy na velkou životní událost majitelky psí školky a Kingovy paničky v jedné osobě. Tou událostí není nic jiného než svatba! Jejím snoubencem je Jin a ten se nabídne, že se místo Erin postará o psí školku v době její nepřítomnosti…

Jak může tento šlechetný čin dopadnout, není těžké uhodnout. Známý rošťák Napoleon se samozřejmě zase vyžívá v naschválech. Hugo zažívá trampoty se svojí malou sestřičkou Vaflí. Lulu má zbrusu nový moderní a zároveň příšerný sestřih a King se na nějakou dobu ztratí. Všichni psi musí spojit své síly, aby svatba neskončila katastrofou a jejich páníčci byli spokojeni. Jak to dopadne? Velmi čtivé vyprávění je vhodné pro děti na prvním stupni základních škol. Větší písmo a vtipné černobílé obrázky Tor Freemanové hezky dokreslují děj.

Ráda bych si s dětmi přečetla i další díl, pokud bude. Možná, uvidíme…

Ukázka z knihy:

"Veterinářka s úsměvem vedla Huga a Vafli do recepce své ordinace. Čekala tam jejich panička spolu se zdrceným Jinem. Kolem nich si lidé vyzvedávali ostatní svěřence Hodných pejsků. Hugo chodil k paní doktorce na běžné veterinární prohlídky, s infekcemi uší a podivnými vyrážkami, ale ještě u ní nikdy nebyl kvůli prdění bublin." (str.53, Psí kámoši - Zubatý sestřih).

Zdroj obrázků:

https://www.grada.cz/psi-kamosi-%E2%80%93-zubaty-sestrih-12659/

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | pondělí 20.2.2023 10:24 | karma článku: 5,64 | přečteno: 118x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44