Pohádkové luštění

Pohádkové čtení, v jehož průběhu děti plní úkoly z kouzelného světa, dopisují písmenka a vyjde jim tajenka. Četli jsme a luštili zároveň.  

Dostala se nám do rukou kniha nazvaná Pohádkové únikovky. Publikace vyšla loni v nakladateltsví Grada a jejími autorkami jsou Marcela Kotová a Tereza Kotová. Pěkné barevné ilustrace jsou dílem  Ireny Lachoutové.
Hledala jsem něco pro děti na čtení, kdy nebudou jen číst. Trochu kostrbatá věta, ale myslím, že plně vystihuje, že jsem potřebovala, aby kromě čtení mohly děti dělat i jiné aktivity se čtením spojené.  A tento požadavek kniha zcela splňuje.
Pohádkové únikovky jsou spíš pracovním sešitem většího formátu. Vazba je brožovaná. Obsahují celkem čtyři pohádkové hry :

V zajetí čaroděje Zlobucha
Ve spárech draka Drapáka
Brouzdání s vodníkem Brekelínem
Bloudění s bílou paní
Ještě než jsme se ponořili do hraní, tak jsem si přečetla  úvodní text, který srozumitelně vysvětluje, jak s pracovním sešitem pracovat. Na cestě četbou na děti čeká řada" překážek". Těmi jsou úkoly, které čtenáři v průběhu pohádky řeší. Písmenka zapisují do tabulky. Po jejím vyplnění na na ně čeká na konci každé pohádky tajenka.
Každá hra je tak  pro čtenáře jednoduchou a lákavou aktivitou. Mým dětem se luštění moc líbilo.

 

 

Vyluštěná písmena se zapisují do tabulky, vyjde tajenka.
Ekologický úkol. Které předměty nepatří do studánky?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | středa 2.3.2022 8:37 | karma článku: 5,09 | přečteno: 168x