Pohádková knížka, ve které se sportuje

Slyšeli jste někdy pohádku, v níž by princ lezl po strmé skále jako horolezec s veškerým potřebným vybavením, aby vysvobodil princeznu?

Takovou pohádku jsem nedávno dočetla dětem v knížce Sportovní pohádky. Najdete v ní dvacet pohádek, každá je o jiném sportovním odvětví.  Pavel je vášnivý cyklista, andílek Damián vyniká v atletice, mouchy dokáží skákat z lednice a babička Liduška si ráda zalyžuje.

Děti se tak mohou seznámit s tradičními i méně známými druhy sportů.

     Nejvíc mé děti rozesmál pohádkový příběh Babiččino přání. Aktivní babička Liduška, dříve vášnivá sportovkyně, si v něm na stará kolena zalyžuje. Co všechno jí tatínek s vnoučaty přichystá, aby jí nebyla zima a mohla si lyžování užit, se dočtete právě v této pohádce.

Ukázka:

...Zato babičce se v očích rozsvítily plamínky. Vycítila dobrodružství a zatoužila aspoň na chvilku omládnout. „Tak jestli zajistíte, že mi nebude zima, tak bych s vámi jela!“ prohlásila a tatínek se zaradoval. Těšil se, jak bude moci svůj geniální plán zrealizovat.

(str.93, Babiččino přání)

V pohádkách se obvykle moc nesportuje. V této pohádkové knize od Zuzany Pospíšilové je tomu přesně naopak. Sportují v ní pohádkové postavy, zvířata i obyčejní smrtelníci. Každou pohádku doprovázejí pěkné barevné ilustrace Michala Sušiny. Kniha vyšla na konci letošních prázdnin v nakladatelství Grada.

Pokud budou děti pohádky inspirovat k namalování obrázků, můžete jim dát barvy a nechat je tvořit. Jeden obrázek za všechny přidávám k článku a je natolik povedený, že určitě není pochyb o tom, jakému sportovnímu odvětví je pohádka věnována.

 

Autor: Martina Mičková | pondělí 14.9.2015 20:30 | karma článku: 6,54 | přečteno: 255x
  • Další články autora

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80