Pejsek vypravuje

Štěňátko není jen radost, ale také starost. Dříve, než pořídíte dětem pejska, dejte jim třeba přečíst pár knížek o životě se štěnětem. Jednu takovou publikaci jsme právě dočetli.

Autorkou knížky Nelinka Deník štěněte je ilustrátorka a učitelka malby a kresby na jedné střední škole v Praze – Lenka Němcová. Publikaci vydalo nakladatelství Bambook, které je součástí Nakladatelského domu Grada a je určena čtenářům od sedmi let.

Violka dostane k narozeninám čtyřnohého kamaráda. Je jím jezevčice, kterou záhy pojmenuje Nelinka.Violka si přála pejska už dlouho. Dokonce po mamince chtěla, aby jí upletla dva copánky, protože potom to vypadalo, jako by měla psí uši. Sen se jí splnil a štěňátko má doma.

Jaká úžasná dobrodružství Violka se štěňátkem zažije, se dočtete právě v této knize. Kromě veselých zážitků si čtenář uvědomí, že o malého pejska je třeba se také starat, což s sebou nese spoustu povinností. Během čtení se dostanete i na cvičák.

Celá kniha je psána z pozice pejska – Nelinky, od jejího narození, přes zážitky s její mladou paničkou o prázdninách až po překvapení, které se událo na začátku školního roku.

To už ale prozrazovat nebudu...

Ukázka z knížky (kapitola Očkování a veterina):

Jakmile jsem už byla takzvaně odblešená, tatínek se rozhodl, že půjdeme navštívit veterinářku. To je doktorka, která má na starosti pejsky, kočičky a jiná zvířátka. A že musím na očkování. To je injekce, ale to určitě víte. Je to taková hodná injekce, která pomáhá proti nemocem. Malí pejsci chodí na očkování stejně jako malé děti. (str. 45).

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | čtvrtek 5.4.2018 21:33 | karma článku: 9,19 | přečteno: 282x