Neumíte kreslit? Hledáte pomoc?

Nevíte, jak nakreslit hrocha, králíka, žirafu, školní aktovku, ananas, úl, batoh, cirkus, džbán, hasičské auto, hrad, hříbek, jedličku, koloběžku, tramvaj nebo třeba kozu?

Pomoci by vám mohl pracovní sešit ZAČÍNÁM si KRESLIT s pejskem. Obsahuje návody, jak namalovat výše uvedená zvířata/předměty. Pomocí očíslovaných bodů vás vede krok za krokem až ke kýženému výsledku. Na fotografiích si můžete prohlédnout, jak se mým dětem povedl namalovat hříbek, králíček nebo motýlci. Na obrázku princezen vidíte, jak vypadala nakreslená princezna bez předlohy (vlevo) a s předlohou (vpravo).

        Obrázky jsou v sešitě řazeny podle abecedy, začínají tedy aktovkou a končí žirafou.

Publikace se jmenuje. Začínám kreslit s pejskem, neboť ke každému návodu náleží jedna prázdná strana, kam si má dítě obrázek namalovat a ve spodní části této prázdné strany je malý obrázek pejska, který daný předmět používá. Například u hasičského auta je vyobrazen pejsek s přilbou a hasičskou hadicí vedoucí od hasičského vozu. Pěkný motivační prvek...

          Za bonus považuji čtyřjazyčné pojmenování každého předmětu. Všechny jsou napsány, jak se píši česky, anglicky, německy a slovensky. Kreslení i učení v jednom je určeno dětem od pěti let a přináší malým výtvarníkům zábavu i poučení.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | úterý 31.3.2015 9:33 | karma článku: 9,46 | přečteno: 1334x