Nejlepším přítelem ženy je… čokoláda

Čtyři ženy, každá má jiný osud. Jedno však mají společné: lásku k čokoládě. Není nic, co by čokoláda nedokázala vyléčit – od špatné nálady, přes nevěru partnera až po bolest hlavy.

Humorně psaná kniha nazvaná Čokoládový klub vyšla letos v nakladatelství Grada. Autorkou je Carole Matthewsová. Pojednává o čtyřech ženách tak vtipným způsobem, že přerušit četbu jde jen stěží. Naštěstí je dvousetstránková kniha rozdělena do poměrně krátkých kapitol. A jaké jsou charakteristiky žen v anotaci knihy?

Lucy překročila třicítku a stále hledá tu pravou práci i toho pravého muže. Ani jedno se bohužel neobejde bez nehod. Lékem a útěchou je pro ni čokoláda, ve které se opravdu vyzná.
Nadia opustila skvělou práci i rodinu pro lásku, dnes má malého syna a manžela, který propadl hazardu. Je schopná slízat čokoládu i ze synkových sušenek, když na to přijde.
Autumn, dívka z vyšších vrstev s příliš citlivým svědomím, ohnivými kudrnami a příšerným vkusem, se stará o drogově závislou mládež, svou vlastní závislost však pečlivě skrývá.
Chantal je Američanka se čtyřicítkou na krku, bohatým manželem a nenaplněnou potřebou sexu. Její náhodní partneři způsobí řadu problémů, z nichž jí pomohou kamarádky a čokoláda.

Jakmile jedné z nich život připraví nepříjemnou situaci, vyšle ostatním esemesku: ČOKOLÁDOVÁ POHOTOVOST. Je to znamení, že všeho nechají, jak jen to jde a uhánějí do své svatyně, čímž je Čokoládový klub.

Ukázka z knihy:

„Tristan a Clive, majitelé Čokoládového nebe a tím pádem i naši dealeři, pohlížejí na své nejdražší zákazníky s nádechem určitého majetnictví. Pravidelně se zapojují do hovoru ve snaze pomoct nám řešit naše problémy, ale protože jsou oba teatrálnější než Eddie Izzard, jejich rady jsou občas dost předpojaté. Navíc by pro ně nebylo výhodné, kdyby vyřešili všechny naše problémy se vztahy, protože by oba přišli o práci.“ (str. 29, Čokoládový klub).

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | pondělí 28.3.2022 19:10 | karma článku: 4,73 | přečteno: 150x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44