Nebezpečná a dobrodružná cesta jedné vlčice

Nádherná ukázka toho, jak funguje vlčí smečka. Dobrodružství, přátelství i nebezpečí v jediném příběhu.  

Autorkou knihy je Vanessa Walderová, překlad je dílem Evy Kadlecové. Černobílé ilustrace vytvořila Simona M. Ceccarelliová, barevná je pouze obálka. Knihu vydalo nakladatelství Grada ve své edici Bambook určené mladším čtenářům.

Celý příběh začíná v době, kdy venku zuří prudká bouře a v noře se narodí pět vlčat. Poslední přichází na svět maličká vlčí samice a dostává jméno Pětka. Celá smečka žije v údolí u řeky a každý její člen má ve smečce své místo. Vůdce je nazýván alfa vlkem, poslední člen omega vlkem. Smečka nemůže žít ani bez jednoho z nich. Posledního omega vlka mohou ostatní beztrestně štípat, u rozdělování ulovené potravy je až na konci, ale je to právě on, kdo obstarává ve smečce humor a péči o nejmladší členy. Pro vlčici Pětku je smečka její rodinou, chrání ji a učí odvaze i moudrosti. Jednoho dne však postihl les požár. Všechno živé utíká z lesa pryč. Pětka se ocitá sama a po jejím boku zůstává pouze její věrný přítel, havran Raak.

Začíná neskutečné dobrodružství, kdy Pětka obstarává potravu, hledá novou smečku a míří za svým snem …stát se největší lovkyní ze všech vlků. Podaří se jí to?

Knihu jsem četla se svým synem a příběh poučil nás oba. Publikace je velice pěkně napsaná, napínavá místa jsou napsána citlivě a nechybí ani humorné pasáže. V závěru knihy jsou uvedeny zajímavosti o skutečnosti či neskutečnosti vyprávěného příběhu i opravdové informace ze života vlků.

Zdrojem obrázků je nakladatelství Grada.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | sobota 10.2.2024 19:43 | karma článku: 4,42 | přečteno: 248x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44