Miniaturní svět vypracovaný do nejmenších detailů

Každodenní život obohacený o miniatury autentických staveb ze Slezska a kouzelné westernové městečko „Divoké Gliwice"se šerifem i Saloonem. Výstava Kolejkowo mi vyrazila dech.

A to se opravdu nestává moc často. Celá výstava má vtipný nádech, nečekala jsem, že se při ztvárnění miniaturního světa tolik nasměju. Rozhodně není pouze zábavou pro děti od batolat po náctileté. Na své si přijdou i dospělí, jelikož výstava se týká všech možných i nemožných situací, které můžete v životě zažít. Kdybych nafotila pouze miniatury, nebylo by rozpoznatelné, zda se jedná o cesty, domy, zvířata či situace reálného života nebo jen o vytvořené zmenšeniny lidí a věcí. Teprve ve srovnání se skutečným člověkem, který se vedle nich postaví, je možné rozpoznat, že se jedná o zmenšený svět.

Mezi stanicemi jezdí vlaky, vydávají zvuky. Podíváte se na středověký trh, na automobilový závod, do westernové vesnice, do ulice plné obchůdků, mezi aktivisty, dřevorubce, dinosaury, na útěk vězňů, k pohádkovým postavičkám i k obchůdku pro fanoušky Star Wars. Nad celou scenérií létají další pohyblivé výtvory – letadlo, čáp s miminkem nebo čarodějnice na koštěti.

Na výstavě jsme byli ve dne i v noci. Ty se zde pravidelně střídají. Byla jsem okouzlena nočními světly v oknech i lampami v ulicích měst. Za nejzajímavější považuji část expozice, kde se přežene bouřka, při níž skutečně prší. Zkrátka, naprostá bomba. Nevěděla jsem, kam se dřív podívat a co dříve vyfotit. Výstavu si užila celá rodina. Dávám k nahlédnutí alespoň pár fotografií, je to opravdu jen zlomek toho, co jsem viděla. Takovouto podívanou bude třeba někdy v budoucnu zopakovat.

Všechny fotografie, které jsou v tomto článku, jsou mé vlastní.

 

 

 

 

Noční atmosféra. Naprosto reálné.
Na závěr vysílač. Tento je skutečný:)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | pátek 18.8.2023 14:46 | karma článku: 10,29 | přečteno: 284x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44