Letní návštěva Zoo Olomouc

Návštěva zoologické zahrady patří mezi časté prázdninové aktivity mnoha rodin. Ani my nejsme výjimkou.

Minulý týden jsme navštívili Zoo na Svatém Kopečku v Olomouci. Tuto zoologickou zahradu navštěvujeme často a vždy v ní najdeme něco nového. Nejvíc se děti těšily na africký pavilon Kalahari. Najdeme v něm expozice pro hrabáče a damany, medojedy a surikaty. Jsou zde také četná terária. Obdivovali jsme malého hrabáče, který se narodil 26. března. Surikaty na nás čekaly v tomto krásném počasí ve venkovním výběhu se svým typickým umělým baobabem.

Museli jsme samozřejmě nakrmit kozičky a pohladit králíčky v Králíkovství. Zajímavě komentovaná krmení jsme absolvovali u geparda štíhlého, klokana rudého a psouna prériového, na závěr jsme si poslechli výklad u makaků. Nejvíc nás rozesmáli psouni, kteří se nechali nakrmit i návštěvníky a drze se prohrabávali na různá místa v zoologické zahradě.

Zoologická zoo v Olomouci je známá také pro svůj unikátní výběh makaků. Dozvěděli jsme se, že nejprve byli makakové úspěšnými zloději, nyní se z nich stali chroničtí útěkáři.

Mezi hlavní atrakce zoo patří kovová vyhlídková věž, Lanáček a safarivláček. Nejvíc času jsme strávili v nově postaveném Lanáčku, ze kterého byly děti nadšené. Pořídila jsem zajímavé fotografie z naší návštěvy. Tuto zoologickou zahradu uvidíme rádi znovu.

Africký pavilon Kalahari.
U vchodu do Kalahari odpočíval hrabáč kapský.
Krmení gepardů.
Psouni.
U koziček.
Pavilon šelem a akvárií.
Po cestě nemůžeme vynechat...
Okýnka ve tvarů pláství.
Děti musely zdolávat nejrůznější překážky. Ostrovy nad bažinou.
Super výběh makaků, kudy lze procházet.
A makak červenolící na závěr.

 

Autor: Martina Mičková | úterý 18.8.2020 13:07 | karma článku: 12,34 | přečteno: 366x
  • Další články autora

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80