Když děti příliš touží po zvířátku...

Natálka moc chtěla buď sourozence, nebo štěně. Maminka slíbila, že sourozenec přijde, až vyrostou vařečky...Jak to dopadlo? Pohádkový příběh určitě nenechá stávající prvňáčky a jejich rodiče v klidu...

Jelikož je první pololetí školního roku za námi, prvňáčci už zpravidla začínají číst samostatně. Jednou z knih, která by je mohla zaujmout, je Natálka a zlobivé štěně.

Větší písmo, zajímavý text a líbivé téma. Triáda, která zaujme prvňáčky, druháčky i jejich rodiče. Nebo ne ? Můžete se sami přesvědčit.

Natálka, žačka druhé třídy, si vymyslela, že má doma štěně stejného jména jako její tatínek, tedy Jan Novák. Jen bez inženýrského titulu. Proč si jen tuto lež vymyslela? Zkrátka proto, že někteří její spolužáci mají narozené sourozence a ona nic. Jak reagoval tatínek?

„ Lež má krátké nohy, daleko s ní nedojdeš, každou lež jednou pravda dožene, to si pamatuj!“ (s. 32).

Rodiče Natálce nakonec pejska pořídili:

„ Jé, ten je krásný!“ zajásala Natálka a vzala štěňátko do náruče.

„ To je náš psí Jan Novák,“ vyhrkla Natálka tátovo jméno, a že ho řekla rychle, znělo to jako Janovák „Janovák?“ podivil se táta, „ Omyl, nejedná se o pejska z italského Janova, ale o českého strakáče! Pamatujte si to, děvčata.“ ( s. 41)

Natálka záhy zjistí, že mít doma zlobivého pejska není žádná výhra. Co s ním má dělat? Pošle ho do školy! Tam už ho naučí slušnému chování....

Vtipný příběh bych doporučila pro prvňáky i druháky základních škol. Zalíbí se určitě všem dětem na prvním stupni, které touží po domácím mazlíčkovi.

Autorkou knihy je známá dětská spisovatelka Lenka Rožnovská a vyšla v loňském roce v nakladatelství Grada.

 

Autor: Martina Mičková | pondělí 8.2.2016 21:37 | karma článku: 8,45 | přečteno: 401x
  • Další články autora

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80