Kamilka aneb jak překonávat překážky v předškolním věku

Máte doma předškolačku nebo předškoláka? Trpí trémou? Je bojácné? Bývá lakomé? Máte obavy, jak zvládne vstup do mateřské školy?  Tak přesně takovéto problémy řeší knížky o Kamilce.

Vyprávění o malé holčičce předškolního věku je náplní útlých publikací nazvaných Kamilka a... byla jich vydána již celá série a dnes bych se ráda zastavila u dvou z nich: Kamilka a její rodina a Kamilka a její kamarádi. Obě vyšly v nakladatelství Fortuna Libri.

                 Dříve než se rozhodnete knížky se svými dětmi číst, poradila bych vám dodržet určité pořadí. Příběhy jsou sice samostatné, ale v publikaci Kamilka a její rodina se Kamilce narodí bratříček, který je v následující knížečce Kamilka a její kamarádi již vezen coby batole v kočárku, proto bych doporučila začít tou první knížkou.

                 Kniha Kamilka a její rodina určitě zaujme všechny děti, jelikož začíná příběhem o tom, jak naše malá hrdinka nechce jít spát. Tuto situaci většina dětí důvěrně zná. V jiném příběhu je nastíněno, jak může malé dítě pochopit rozvod rodičů a vyvrací omyl, k němuž může dětská logika dospět. Dle mého názoru nejkrásnější kapitolou je narození bratříčka Maxima a společné shledání celé čtyřčlenné rodiny v porodnici. V knize Kamilka a její kamarádi se dočtete, jak prožívá svůj první vstup do mateřské školy Kamilčin bratranec a jak samotná Kamilka, která má novou paní učitelku. V mateřské škole zažívá trému při veřejném vystoupení, v jiném příběhu se dostanete na plovárnu a závěrečný příběh dětem ukazuje, že neposlušnost se nevyplácí.

                  Obě publikace jsou prokládány pěknými barevnými ilustracemi, které děti lákají k prohlížení. Všechna vyprávění jsou velmi poučná a mohou pomoci jak dětem samotným, tak jejich rodičům překonávat překážky, které k předškolnímu věku patří. Nám se doma všechny knížky o Kamilce četly velmi dobře – jsou krátké, srozumitelné a hlavně děti baví.

Autor: Martina Mičková | úterý 22.4.2014 18:44 | karma článku: 5,94 | přečteno: 314x
  • Další články autora

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80