Jak jsme spojili odpočinek a edukaci

Omalovánky můžou být dětské ve tvaru leporela, ale také pro starší děti, studenty a dospělé. Já s dětmi jsme už těm nejmenším odrostly, tak jsem pořídila omalovánky trochu většího rozměru, podrobnější, s popisky, a to i v latině.

Velikánské omalovánky nazvané Vybarvěte si lidské tělo mají přesný rozměr 227×297 mm. Trochu jsme si při nich odpočinuli, trochu popostrčili naše kreativní já a hlavně se něčemu přiučili.

Na každé straně je v horní části podrobná barevná kresba z oblasti anatomie. V dolní části strany je její kopie vyvedená pouze v linkách, kterou jsme mohli sami vybarvit a doplnit k ní popisky. Nechybí základní informace o popisovaném orgánu a jeho funkci. Ilustrací je celkem 215, a to například mozkové žíly, mozkové hemisféry, hlavové nervy, celá oblast hrudníku, břicha, končetin, krku i hlavy. Myslím, že děti vybarvování těchto omalovánek naučilo mnoha informacím z oboru anatomie. Omalovánky jsou tak vhodné jak pro zvídavé děti, dospělé, tak i třeba pro studenty, kteří dělají zkoušky z anatomie lidského těla. Jak jsme s nimi pracovali? Pořídila jsem pár fotografií.

Zdroj těchto dvou fotografií: https://www.zonerpress.cz/vybarvete-si-lidske-telo

Ostatní fotografie, jak jsme doma malovali, jsou mé vlastní:

Vybarvený obrázek s popisky.
Paranazální dutiny.
Namalovaná játra i s popisky.
Uvnitř kolene - menisky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | čtvrtek 22.2.2024 16:33 | karma článku: 6,01 | přečteno: 228x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44