Čtyřnozí kamarádi v akci

První díl napínavého příběhu o psech, který „chytne a nepustí“......................................

Čtení z psího světa nás zavedlo do psí školky a přiblížilo myšlení a chování jejich klientů. Těmi jsou, jak jinak, než pejsci. Každý z nich je jiný – mají různou povahu, různé schopnosti a různorodé zážitky z minulosti, které si nesou s sebou. Hugo, zlatý retrívr, je dobrák a trápí ho, že jeho zaneprázdněná rodina na něj nemá čas. Neposedné štěně King má spoustu energie a celý život před sebou. Nejzajímavější je život instagramové hvězdy Lulu, kterou její panička Jasmína denně fotí a zveřejňuje na sociální síti. Že by příběh z dnešní doby?

Jedno mají tito psí kamarádi společné – páníčci je odložili do Psí školky. Stane se, že se seznámí s absolutním psím rebelem Napoleonem a dobrodružství může začít………

Psí příběh zaujal mě i mého syna. Je vhodný pro děti na prvním stupni základních škol a to nejen pro ty, kteří mají doma pejsky. Text je obohacen o vtipné černobílé obrázky Tor Freemanové. Autorem knihy je Rachel Wenitská a David Sidorov. Knihu vydalo  nakladatelství Grada ve své edici Bambook věnované mladým čtenářům.

Ukázka z knihy:

„Lulu následovala paničku do kuchyně, kde elegantně vylezla na kupu růžových sametových polštářů a zaujala své místo u stolu. Dneska měly obě k snídani kváskový chléb s kozím sýrem a ztraceným vejcem. To má Lulu nejradši! Jasmína naaranžovala talíře tak, aby měla co nejlepší světlo, a pak cvakla z různých úhlů pár fotek na instagram. Lulu věděla, že snídaně je velmi důležité jídlo a fotografování je jeho velmi důležitou součástí.“ (str. 18).

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | středa 28.9.2022 13:26 | karma článku: 6,03 | přečteno: 117x