Bratislava se hned tak neokouká

Nechali jsme se vyvézt do létajícího talíře ve výšce 95 metrů, navštívili hrad největší slovenské metropole, zažili pocit nekonečna a dostali se až na televizní věž Kamzík. Kde jsme byli?

Typickou prázdninovou sestavu pro českou rodinu vnímám v tomto seskupení: maminka, tatínek, dvě děti, eventuelně pes. Typickou prázdninovou destinaci pro tuto sestavu vidím jako Chorvatsko, tedy pobyt u moře. Pokud se chce tato sestava více rozšoupnout, tak kromě dobrého místa na pláži zabraného v časných ranních hodinách, objedná hlava rodiny navíc fish piknik nebo nějaký poznávací zájezd na nedaleký ostrov. Dovolená nemusí být vždycky u moře. Právě naše rodina vyhledává jiná místa v jiných, netypických centrech. Tentokrát se  cílem stalo hlavní město našich nejbližších bratří a sousedů - Bratislava. Hlavní město Slovenska nám mělo co nabídnout.

V Bratislavě na první pohled upoutá unikátní architektonická stavba UFO, která se tyčí na Dunajem. Otevřeno je od 10 hodin ráno až do 23 hodin v noci. Nádherná podívaná, která stojí zato ve dne i v noci. Další dominantou je Bratislavský hrad, odkud se nám ukázal pěkný výhled na celou metropoli. Jelikož děti (i dospělí) potřebují něco zajímavého a ideálně netypického, zašli jsme do galerie Multium. Tam jsme zažili všichni pocit nekonečna. Tím ale náš výlet neskončil.  U Bratislavského hradu jsou nádherné zahrady, kde je možné relaxovat. Zkrátka Bratislava je jedním z krásných míst, kde můžete zažít neokoukanou dovolenou.

 

Pohled na jednu z nejfotografovanějších dominant Bratislavy - vyhlídkovou věž Ufo směrem od Bratislavského hradu.
Výhled z vyhlídkové věže Ufo na Bratislavký hrad.

 

Paparazzi s fotoaparátem v restauraci.
Kdo si počká... začínají noční záběry.
Kostel svaté Alžběty, známý jako Modrý kostelík.

 

Zažívám posit nekonečna.

 

Televizní věž Kamzík.
Bratislavský hrad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martina Mičková | čtvrtek 6.7.2023 20:48 | karma článku: 14,87 | přečteno: 291x
  • Další články autora

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 0

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80

Martina Mičková

Královské město Olomouc

16.3.2024 v 20:26 | Karma: 12,44