Betlémský zázrak

Pohádkově zpracovaný příběh s biblickými motivy o cestě do betlémské stáje, kde se narodilo Jezulátko.  

Autorem pohádky nazvané Oslík a vánoční andělíček je známý německý autor literatury pro děti Otfried Preußler. Vymyslel pro děti příběh o malém oslíkovi, který se jednoho rána probudí a zjistí, že jeho maminka je pryč. Naštěstí spatří u dveří do stáje malého andělíčka, který mu prozradí, že jeho maminka je u jesliček, kde se v noci narodilo Jezulátko. Andělíček vypadá velmi netypicky, místo křídel má kolem krku ovázaný dlouhý šál. Ten vlaje ve vzduchu a připomíná tak andělská křídla. Na hlavě má kulich s bambulkou a je bosý. Vydává se spolu s oslíkem na dlouhou cestu. Ta je zpracována vtipně a přitom velmi jemně. Cestou se k nim přidávají osoby i zvířata, která cestou potkávají. A tak do betlémské stáje míří společně oslík, andělíček, děti, ovčák s ovečkami, dvě maminky, babička, pekař s pekařkou a pekaříkem, párkařka a dokonce i policejní strážmistr Funidlo.
Mým dětem se moc líbily krásné ilustrace. Každá dvojstrana tvoří jeden obrázek, do něhož je vsazen text. Kniha je velkého formátu a ilustrace tak tvoří velkou část knihy.
Publikace je doporučena dětem od 3 do 6 let, ale určitě má co říci i starším dětem. Vánoční pohádkový příběh je letošní novinkou nakladateství Portál.
Ukázka z knihy:
Putovali přes rozlehlé pole a tam potkali ovčáka se psy a s ovečkami. Psi pobíhali kolem stáda a ovečky s jehňátky se tiskly k sobě.Ovčák se zeptal oslíka a andělíčka, kam mají namířeno - a kam jdou ty děti, obě maminky, babička a pekař s pekařkou a pekaříkem?
"Jdeme za přemilým Jezulátkem, k jesličkám v betlémské stáji." ( str.16).

 

 

 

Autor: Martina Mičková | pondělí 29.11.2021 19:29 | karma článku: 5,00 | přečteno: 143x