1,2,3 počítáme s nejmenšími

Stačí jedno kolečko, zajímavý nápad a než se nadějete, vaše děti budou umět počítat do pěti.

         K malým dětem patří leporela, jelikož jsou tvrdá a vydrží  mnohdy i „drastické“ zacházení. Pokud jsou něčím ozvláštněna, stávají se pro malé čtenáře zajímavějšími. Ukážu vám, která leporela zaujala nás. Jsou to dvě čtvercové knihy na podporu počítání, které se jmenují 123… Na statku! a 123 …Start! od autorky Brendy Apsley. První počítání se díky nim může pro děti stát zábavou.

Obě knihy jsou sestaveny podle stejného schématu. Na první straně je otáčecí kolečko z tvrdého papíru se zářezy pro lepší úchyt, kterým mohou nejmenší děti pohybovat. Během otáčení se mění obrázky v kulatém výřezu na první straně. Obrázky souvisí se zaměřením knížek – Na statku se pohybem kolečka ukazují zvířátka, v leporelu Start zase dopravní prostředky.

             První dvojstrana je věnována v každé knížce číslici 1. Děti uvidí jedno koťátko, jeden strom, jeden balík sena, jeden most, jednu značku, jeden vozík… Druhá strana z každé dvojstrany jde dále rozložit a ve čtverečcích najdete obrázky zvířat nebo předmětů, jež má dítě najít a spočítat. Například v knize 123…Start! má najít tři kola, tři červené semafory, tři zelené semafory a tři autobusy. V knize 123 Na statku! zase hledají tři králíčky, tři rýče, tři štěňátka a tři mrkve. Poslední dvojstrana zaměřená na číslici 5 rozložitelná není.

             Publikace vydalo nakladatelství Fortuna Libri v edici Fortuna Junior. Jsou určeny nejmenším dětem.

 

 

Autor: Martina Mičková | pátek 31.10.2014 10:33 | karma článku: 0 | přečteno: 80x
  • Další články autora

Martina Mičková

Auto jako zákusek

26.5.2024 v 15:16 | Karma: 6,74

Martina Mičková

Květinová babička

14.4.2024 v 21:11 | Karma: 4,62

Martina Mičková

Život ve stavu beztíže

24.3.2024 v 18:41 | Karma: 4,80