Tomáš Julínek for senator!

Nehodlám zde vyzdvihovat zásluhy pana senátora Julínka o reformu zdravotnictví či jeho volební program, i když s nimi osobně souhlasím. Bez ohledu na to, co si kdo myslí o poplatcích a o reformě obecně, se domnívám, že lidé jako Tomáš Julínek do politiky patří.

Tomáš JulínekMF Dnes

Vidím v ní totiž dost málo lidí, kteří mají svoji vizi a jsou ochotni ji prosazovat, i když je to krajně nepopulární, a fakticky tak riskovat svoji kariéru. Většina politiků, a zvláště těch, kteří proti němu nejvíce vystupovali, se řídí raději názorovými průzkumy mezi voliči. Čekají, odkud vítr zafouká, aby se tím směrem vydali s předstíraným zápalem pro věc. Do této kategorie, zdá se, zapadá i jeho konkurent o senátorské křeslo, který byl aktivním členem KSČ.

Je možné kritizovat způsob či strategii Julínkova prosazování zdravotnických reforem, ale nakonec, kdo to nikdy nezkusil, může jen těžko hodnotit. Ministr Julínek to zkusil a dostal se dále než kdokoliv jiný. Proto mi bylo trochu stydno, když ho premiér Topolánek odvolal v zoufalé snaze zlepšit svoje volební vyhlídky.

Ať proti němu tedy stojí v senátním obvodě č. 55 kdokoliv, Tomáš Julínek si váš hlas zaslouží. Držím mu palce, aby těch 13% stáhnul a ve vrcholové politice zůstal. I politická kultura v naší zemi by se tím podle mě posunula kousek dopředu.

Autor: Příborský Martin | čtvrtek 21.10.2010 7:42 | karma článku: 16,64 | přečteno: 869x