Šetřit neumím a nechci...

...tak by se dalo shrnout odmítnutí Jiřího Paroubka snížit státní příspěvek politickým stranám. Prý, že "demokracie něco stojí". Chtělo by se dodat: "A to ještě nevládnete Vy, že? To pak teprve bude stát!"

Jioí Paroubek je v pohodi

V době, kdy si opasky utahuje téměř každý, a zejména státní instituce, je navýsost vhodné, aby se uskromnily i politické strany. Je to tím logičtější, že strany většinu příjmů utratí na volební kampaně, které naší ekonomice žádnou vzpruhu nepřinesou. Peníze vyhozené za billboardy s úsměvy těch, co to "myslí upřímně", podpoří jen reklamní trh, zatímco na financování např. vzdělání či vědy nejsou peníze. To určitě není vhodná investice pro nastartování ekonomiky.

Není překvapivé, že ČSSD šetřit odmítá. V logice její politiky totiž rozumné hospodaření nemá místo. Cílem je rozhodit co nejvíce peněz mezi potenciální voliče, ještě mnohem víc naslibovat a všechny rozumné argumenty překřičet megalomanskou kampaní. Co na tom, že stát už dnes nemá např. na důchody a musí si na ně půjčovat. Jiří Paroubek klidně slíbí třinácté důchody, které tu nebyly ani v době konjunktury. A navíc přesto, že důchodci jsou jednou z mála společenských skupin, které hospodářská krize nezasáhla. Nemá cenu pokračovat...

Je to jen další příklad toho, že ČSSD podporuje pouze takovou politiku, která je výhodná pro ni, nikoliv pro celou společnost. Máme štěstí, že ČSSD není u moci dnes. Jak by asi řešila výpadky příjmů státu, když neumí ušetřit ani ve vlastním rozpočtu?

Autor: Příborský Martin | úterý 20.10.2009 8:16 | karma článku: 30,73 | přečteno: 1293x