Kde a jak volit (Karla ;-))

Tato kampaň je dramatičtější než hollywoodský akční film. Jako bychom byli někde v prostřední části příběhu, kde zlosyn získává převahu několika zákeřnými útoky, lžemi, podrazy a spojenectvím s dalšími mocnými padouchy. A náš hrdina je zdánlivě přemožen.

Zdroj: idnes.cz

V kině zůstávám klidný, protože vím, že happy end se nakonec dostaví a já půjdu spokojeně domů. Tady ten šťastný konec nikdo nezaručí, takže jsem nervózní jak před posledním zápasem Davis Cupu. Jen jde jaksi o mnohem víc.

Jsem přesvědčen, že jít volit je důležitější než kdy jindy, neboť tyto volby nejsou o programech či slibech. Jsou o tom, jací jsme a jak nás bude vnímat svět. Proto vyzývám všechny občany, aby se zúčastnili, i kdyby museli překonat překážky. Pro ty, co se nemohou dostavit do své volební místnosti, jsou tu další možnosti.

Je možné hlasovat kdekoliv na voličský průkaz. Můžete si ho jednoduše vyzvednout na obecním úřadě v místě bydliště do středy do 16.00 hodin. Je to na počkání a zdarma.

Pro nemocné či nemohoucí lidi se dá požádat o přenosnou volební urnu. Lze to dohodnout i dopředu, ale podle zákona je možné požádat přímo příslušnou volební komisi v den voleb.

Věřím, že náš hrdina se nakonec zvedne a zvítězí. Tentokrát je to ale pouze na rozhodnutí diváků. Ovšem ať bude výsledek jakýkoliv, vždy se lépe přijímá s pocitem, že jsme pro ten dobrý konec udělali, co jsme mohli.

Autor: Příborský Martin | úterý 22.1.2013 10:18 | karma článku: 12,00 | přečteno: 518x