Finské děti a československý postup

Suomen lasten (Finské děti) naplnili helsinskou halu a fandili slovenské reprezentaci. Dle zpravodajů z Finska není známo, kdo motivoval místní žáky k sympatiím k našim východním sousedům. I jejich zásluhou se  hvězdička v americké brance "podělala" hned v první minutě zápasu a usnadnila Slovákům postup do vyřazovacích kol.

Budoucí trenér Československé reprezentace?

Ze zákulisí zaznívá, že čeští trenéři Hadamczik a Vůjtek se setkali na tajném místě, kde se dohodli na společném postupu.
Původně prý byl dohodnut trejd českých a slovenských reprezentantů pro poslední utkání ve skupině. Bohužel tento záměr zhatil prezident IIHF René Fasel. Čerpáme z informací, které prosákly z jednání. Pan Fasel zdůvodnil zákaz transferů tím, že nikdo ze současných hráčů ČR a SR není klientem jeho soukromé zubařské praxe ve Švýcarsku.
Jen několik hodin po jednání nezbylo trenérům bývalé společné republiky než zvolit jinou strategii.
Vůjtek pověřil finskou tlumočnici, aby v dopoledních hodinách objela helsinské základní školy a pozvala žáky na utkání Slovensko vs. USA. Každá třída dostala u turniketu haly jednu originální valašku s podpisem hráčů. Právě tento krok pomohl k vítězství SR.
Těžší úkol čekal na trenéra Hadamczika, nevyspalou posilu Montrealu Tomáše Plekance nechtěla uvolnit manželka z důvodu nemoci syna. Nakonec našel manažer reprezentace Slavomír Lener opérku z řad českých studentek ve Stockholmu.
Výborný výkon hvězdy Canadiens nakonec byl klíček k postupu do čtvrtfinále.
Slovenské hráče jsme na české soupisce nakonec najít nemohli, nicméně se na ní objevil Francouz. Ten naskočil na posledních pár minut vítězného utkání proti Norsku a rozdělil si s Pavelcem o odměnu za čisté konto.
Taktické manévry vpředvečer zápasů měli nakonec dobrý konec pro obě reprezentace. Češi roznesli Norsko 7:0 a Slovensko si vybojovalo postup po vítězství nad Američany 4:1.
Na tiskové konferenci dnes oznámil asistent trenéra české reprezentace Paleček, že z důvodu negativního stanoviska R. Fasela, nebude žádný český hráč uvolněn do roku 2020 do Švýcarska.
Raději než podobné tajné schůzky navrhuji sestavit pro Olympijské hry v Soči společný Československý tým. Hlavním trenérem bych určil úspěšnějšího z dvojice Hadamczik Vůjtek z letošního MS.
Všechny výše uvedené informace nejsou bohužel oficiálně ověřené ze dvou zdrojů!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Maršík | úterý 14.5.2013 20:52 | karma článku: 10,06 | přečteno: 986x
  • Další články autora

Pavel Maršík

Najdi si svou pravdu

20.10.2021 v 22:52 | Karma: 6,78

Pavel Maršík

Od Husáka k Zemanovi

19.10.2021 v 8:17 | Karma: 24,59

Pavel Maršík

Smutný konec Prezidenta republiky

15.10.2021 v 9:48 | Karma: 23,41

Pavel Maršík

Filipe Pešáne, jako sorry

2.6.2021 v 9:53 | Karma: 4,40