Zaplať, že žiješ

Přišel mi dopis s pruhem. Musel jsem pro něj letět na poštu, která má u nás otevírací dobu jen pro důchodce. Tak jsem si musel vzít volno z práce.

 Když jsem ho otevřel, dozvěděl jsem se, že jsem neplatič. Respektive pokud se do 30-ti dnů nepřihlásím k placení rozhlasového poplatku, budu veden jako neplatič. Protože prý máme v baráku zavedenou elektřinu.
To myslíte vážně? Já rádio nemám a neposlouchám. Kdo Vám dal moje osobní data? Neměl bych z logiky věci platit za to, co opravdu užívám? Všechny tyto otázky jsem kladl v korespondenci s Českým rozhlasem. Já bláhovec jsem si myslel, že si koupím co chci a co nechci, za to platit nemusím. To mi rychle vyhnali z hlavy.

  Ze zákona - dle §3 odst. 4 zakona c. 348/2005 o rozhlasovych a televiznich poplatcich (dale jen ,,zakon"), cituji:,,Jestlize je fyzicka nebo pravnicka osoba, ktera neni prihlasena v evidenci poplatnika rozhlasoveho poplatku nebo v evidenci poplatniku televizniho poplatku, odberatelem elektriny pripojenym k distribucni soustave, povazuje se za poplatnika rozhlasoveho nebo televizniho poplatku s povinnosti platit, pokud Ceskemu rozhlasu nebo Ceske televizi po jejich pisemne vyzve neoznami cestnym prohlasenim opak, a to s ucinnosti od marneho uplynuti lhuty 30 dnu ode dne dorucni teto vyzvy."  A dále, distributor energií je ze zákona povinen na požádání Českému rozhlasu poskytnou veškeré informace o Vás.
Pro mne neuvěřitelné, neskutečné, ale realita naší doby. Současně jsem se dověděl, že došlo k digitalizaci a televizor dokáže přijímat rozhlas. Není podstatné moje tvrzení, že rádio neposlouchám,  že platím televizní poplatek za televizor a že ho mám na koukání. Můžeš přijímat rozhlasové vysílání, tak šup, šup. Plať. No a jelikož teď každý telefon už umí přijímat rádiový signál, tak má Český rozhlas do budoucna vystaráno. 10 milionů občanů zaplatí měsíčně pakatel 45,- Kč. Násobit umím a jen čumím.
Nijak mě nepřekvapuje, že lidé stále více vzpomínají na doby minulé. Že největší úspěch sklízí major Zeman, když odhaluje darebáky a Anna Holubová, když balí za pultem vlašák. Naše politická garnitura dělá vše pro to, aby lidé zapomněli na to zlé a tesknili po pořádcích dob minulých. Kdy telefon byl k telefonování, televize ke koukání a na příjem rozhasového vysílání bylo rádio.
No a já čekám, kdy mi přijde složenka s textem "Zaplať poplatek za to že žiješ. Do třiceti dnů, nebo budeš exekučně .......?."

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Markel | čtvrtek 18.9.2014 10:42 | karma článku: 35,68 | přečteno: 1571x
  • Další články autora

Pavel Markel

Chtěl bych svého policajta

10.11.2014 v 10:35 | Karma: 13,65

Pavel Markel

Vrazi ve jménu Božím

6.11.2014 v 10:30 | Karma: 22,98

Pavel Markel

Ještě očipovat

5.11.2014 v 10:36 | Karma: 24,00

Pavel Markel

Ležet v truhle, pěkně ztuhle

3.11.2014 v 10:37 | Karma: 15,54