Že by další Kameňák?

Pan režisér omámen kasovním úspěchem své taškařice nám zabrousil trochu do historie. V posledním rozhovoru na otázku, zda Hitler byl fajn chlapík, odpověděl kladně s dodatkem, že by se neměl brát tak jednostraně neboť postavil Německo na nohy.

Jeho výrok není ani tak překvapivý ohledně intelektuální  kvalitě jeho tvorby, která však trhá rekordy v návštěvnosti, což svědčí o kulturní úrovni jisté části našeho národa. Jistě, lze namítnout, je těžká doba a lidé se chtějí bavit. Alespoň na chvílku zapomenout na problémy, které nás obklopují. (Avšak vzhledem k ceně lístku a toho, že se jedná o tzv. film pro celou rodinu, tak tito návštěvníci zřejmě nemají na co zapomínat)

Není  tak náhodou, že v období tzv. Protektorátu Čechy a Morava vznikly ty nejúspěšnější komedie s Odřichem Novým či s Vlastou Buriánem. Zde také lidi chtěli v setmělých sálech kin zapomenout na hrůzy kolem sebe.

Avšak z pohledu pana Trošky to zase takové hrůzy nebyly. Všichni měli práci, vše sice bylo na příděl, ale bylo, ve sklepě či na balkoně byla možnost chovat králíky, takže i maso bylo. A co teprve když se stal zastupujícím říšským protektorem R. Heydrich. Pracujícím se zvýšily příděly potravin, dostávali i olejovky či čokoládu, a pořádaly se pro ně rekreační pobyty v horských penzionech. Takže i pan zastupující říšský protektor nebyl tak špatný chlapík.

Vzhledem k tomu, co pan Troška tvoří, tak ani on by si za tzv.Protektorátu nevedl špatně. Stačilo by akorát místo faráře Šoustala dát například  žida Obřezánka, vložit do toho zápletku s jeho ženou Sárou, jenž je mu nevěrná s dementním anglickým lordem, který je navíc svobodný zednář....... A protektorátní řachanda by byla  na světě.....

Ale teď vážně. Zakladatel německého nacismu a vůdce tzv. Velkoněmecké říše Adolf Hitler patří k těm největším zrůdám v dějinách lidstva, má na svědomí desítky milionů zmařených životů, nepředstavitelné hrůzy koncentračních táborů, obrovské materiální škody, genocidu národů a morální úpadek celé generace.

Tohle není Kameňák pane režisére........

 

Autor: Bedřich Marjanko | středa 20.3.2013 13:06 | karma článku: 22,06 | přečteno: 921x
  • Další články autora

Bedřich Marjanko

"Jdu s hlavou vztyčenou...."

26.6.2020 v 13:56 | Karma: 30,02

Bedřich Marjanko

„Zločin a trest"

16.4.2020 v 11:41 | Karma: 13,63

Bedřich Marjanko

Velikonoční zamyšlení….

10.4.2020 v 10:59 | Karma: 11,04