Kde se stala chyba.....

Extempore indisponované hlavy státu při slavnostním aktu vyzdvižení symbolů naší státnosti vyvolalo obrovský ohlas v médiích i na sociálních sítích. Vyjádření Hradu o "viróze" jej ještě zvýšilo, takže to vyvolalo zájem i mezi těmi, kteří by tuto skutečnost ani nezaregistrovali. Skutečně medvědí služba šaramantní paní mluvčí.

 Vyjadřují se politici, vyjadřují se odborníci na vše možné i nemožné. Rozebírá se doslova každý krok (vratký), každý pohyb (mátožný) či každý pohled (kalný) atd.

A jak je u nás zvykem vznikají nové a nové vtipy, ať dobré či hrubě nevkusné.

Avšak kde se stala chyba?

Snad každý normálně uvažující člověk dobře ví, že na slavnostní recepci konané na ambasádě Ruské federace se nebude podávat džus. Mentalita ruského národa je nám velmi dobře známa. Proto je nutno s tím počítat a podle toho se zachovat. Navíc pan prezident zaměstnává skutečného odborníka na etiketu pana Forejta, který by jej o tom mohl náležitě poučit. Avšak i mnohý laik dobře ví, jak může se uchránit toho aby jej nepostihlo alkoholové opojení. Stačí například stále držet zpola naplněnou sklenku a krátce z ní upíjet tak, aby obsah vydržel co nejdéle. Totéž i při přípitku. Rovně míchání několika druhů nápojů není vhodné.

A pakliže se pan prezident skutečně necítil dobře, mohl požádat o šálek dobrého ruského čaje, po nezbytných ceremoniálních úkonech se omluvit kvůli časovému zaneprázdnění a opustit ambasádu.

Podle toho by se zachoval každý zodpovědný státník.

Avšak nikoli prezident České republiky Miloš Zeman..

Autor: Bedřich Marjanko | sobota 11.5.2013 14:54 | karma článku: 19,69 | přečteno: 913x
  • Další články autora

Bedřich Marjanko

"Jdu s hlavou vztyčenou...."

26.6.2020 v 13:56 | Karma: 30,02

Bedřich Marjanko

„Zločin a trest"

16.4.2020 v 11:41 | Karma: 13,63

Bedřich Marjanko

Velikonoční zamyšlení….

10.4.2020 v 10:59 | Karma: 11,04