Volte mě, budu mnohem lepší než Miloš Zeman !!!

Budu lhát ještě víc, budu urážet lidi na potkání, budu větší hulvát a sprosťák a na Hrad si s sebou vezmu ještě horší bandu, než je tam nyní. Z Ústavy udělám trhací kalendář a omilostním nějakého na doživotí odsouzeného vraha.....
Staronový prezident - staronové chování

Tak nějak měl zřejmě Jiří Drahoš vést předvolební kampaň, aby měl šanci porazit Miloše Zemana, jak se shodla značná část těch, kteří komentovali výsledek prezidentské volby.

Jsem přesvědčená, že nemají pravdu:

Tyto volby totiž byly především o souboji Dobra a Zla. A Dobro nad Zlem vyhrává pouze v pohádkách, kde mu pomáhají kouzla a čáry. V reálném životě rozhodují lidé, potažmo voliči, a tam to má Dobro velmi těžké.

Takže i kdyby pan profesor sliboval to, co jsem napsala v úvodu, stejně by mu to nepomohlo, protože by mu to nikdo nevěřil. Slušnému člověku nikdo neuvěří, že bude zlým. V tom jsou přesvědčiví jen lidé, kteří jsou zlí od přírody, a kteří to dokazují svými skutky. Proto Miloše Zemana nemůže nikdo porazit jeho zbraněmi. Jeho Zlo je uvěřitelné.

A protože k volbám dorazila většina těch, kteří jeho Zlo oceňují, kterým se líbí, nebo jim přinejmenším nevadí, a protože se jednalo o demokratické volby, tak Miloš Zeman vyhrál. Ten výsledek je nutno respektovat, ale to neznamená, že jsem z něho nadšená. Ukazuje totiž o našem národu víc nelichotivého, než jsem čekala.

Máme na Hradě Zlo a já si říkám, že si to vlastně zasloužíme. Protože národ, který se vzdal bez boje nacistům, aby krátce po válce vydal republiku dobrovolně komunistům, a který „v předvečer" třicátého výročí 17.listopadu 1989 už zase dobrovolně strká hlavu do oprátky, si o nic jiného neříká.

Souboj Dobra se Zlem, je jako souboj Pravdy se Lží.

 

Autor: Marie Jandová | neděle 4.2.2018 9:13 | karma článku: 41,65 | přečteno: 2426x