Vítám Vás, pane prezidente Pavle

Vím, že je to předčasné, ale po zhlédnutí „Superdebaty“ osmi prezidentských kandidátů na ČT, těch, kteří měli odvahu se jí zúčastnit, jsem dospěla k názoru, že to samé budu moct s radostí prohlásit i za tři týdny.

Nevím, jak komu, ale mně ta debata prozradila mnohé.

Zaprvé, že Andrej Babiš zůstal stejným zbabělcem, jakým byl vždy a debaty se nezúčastnil. Svoje nemocné děti ani údajně krásnou manželku tam poslat nemohl, a tak jeho místo zůstalo prázdné.

Tím pádem si pozici největšího zoufalce mohl upevnit kandidát SPD  Jaroslav Bašta, a nutno říci, že nezklamal. Využil nepřítomnosti svého největšího konkurenta a exceloval. Jeho zoufalé blekotání a snaha přečíst to, co mu napsal jeho šéf Okamura i v době, kdy byla řeč o něčem jiném, bylo tragikomické. Ale s tím se víceméně počítalo.

Mě spíš překvapilo, že na tyto dva premianty se dobrovolně a nepochopitelně začali dotahovat další dva.

Především Karel Diviš, který se zaměřil pouze na urážky všech ostatních, ač se rád prezentuje jako sportovec vyznávající fair play, a také Tomáš Zima, který Babiše překonal alespoň tím, že  přišel, ale to bylo vše. Nic zásadního nesdělil, a když se měl vyjádřit k Ukrajině, tak uhýbal.

Marek Hilšer nezklamal ani nenadchl a Pavel Fischer držel svůj vysoký standard, který ale naprosto neumí prodat.

Danuše Nerudová, myslím, byla velmi dobrá.  Odolala všem útokům se ctí a musím říct, že jako prezidentka by mi vůbec nevadila, kdyby…

Kdyby nad nimi všemi nevyčníval jako skutečný „Generál“ pan Petr Pavel. Myslím, že toho namluvil nejméně. Neskákal do řeči, když na něho šel dotaz, tak na něj odpověděl. Jasně, srozumitelně, věcně, bez vytáček. Já jsem přesvědčená, že takto by měl vystupovat člověk na nejvyšší pozici. U pana generála je vidět, že je na to zvyklý, ale, a to neumí každý, nezneužívá toho. Když k tomu připočtu jeho charisma a -  no tak dobře - i vzhled, tak nevidím nikoho lepšího.

A ještě k té Středulově podpoře paní Nerudové -  je to opravdu elegantní způsob, jak nasměrovat svých pár voličů k Babišovi.

Jo a poděkování ČT za parádně zvládnutou práci, i když tomu Babišovi mohla dávat lehčí otázky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Jandová | pondělí 9.1.2023 7:44 | karma článku: 42,16 | přečteno: 3095x