Vážně se musím omlouvat za slova prolhaného kořaly?

Odvolací pražský městský soud rozhodl, že STÁT se musí omluvit za lež prezidenta Miloše Zemana o Zdeňku Šarapatkovi. A protože stát jsme my, tudíž i já, musím se vlastně omluvit také.

Přesto, že je mi ten potměšilý stařec z Hradu odporný a nikdy, v žádné jeho funkci, jsem ho nevolila, musím se za něho omluvit. Musím se omluvit místo člověka, který uráží slušné lidi a na svobodu pouští dvojnásobné nájemné vrahy. Z toho se dělá jednomu špatně od žaludku.

Prezident Zeman o Zdeňku Šarapatkovi lhal stejně, jako o Ferdinandu Peroutkovi:

„Zdeněk Šarapatka je člověk, který kdysi pracoval, teď nevím, jestli v Lidovém domě nebo Úřadu vlády, už je to hrozně dávno, ale vím, že jsem ho vyhodil pro neschopnost,“ lhal Zeman v listopadu 2017 v televizi Barrandov, když se nejspíše, jak je jeho koníčkem a přirozeností, mstil za to, že Zdeněk Šarapatka odešel od Zemana kvůli jiné jeho známé špinavosti, kauze "Olovo" , na které se nechtěl podílet.

"Šarapatka byl poradcem tehdejšího premiéra Zemana v době takzvané kauzy Olovo, kdy v okruhu Zemanových poradců vznikl dokument s plánem diskreditační kampaně proti tehdejší místopředsedkyni sněmovny Petře Buzkové z ČSSD. Výpověď podle žaloby Šarapatka zdůvodnil ztrátou důvěry v čestnost, statečnost, pravdomluvnost a otevřený postoj tehdejšího premiéra ve vztahu ke kauze Olovo"

Takže ano, v odchodu Zdeňka Šarapatky skutečně mohla hrát roli neschopnost, ale neschopnost podílet se na Zemanových špinavostech. Ovšem tak to Zeman určitě nemyslel. A já se mám panu Šarapatkovi omlouvat, i když s ním souhlasím.

Ale asi si budu muset zvykat. Nedávno jsem se například jako občan tohoto státu rozhodla podat žalobu u Soudního dvora EU a zažalovat Evropskou komisi kvůli pozastavení dotačních plateb pro Agrofert Holding, potažmo premiéra Babiše. Co na tom, že si myslím, že postup EK je naprosto v pořádku a připadá mi, že podvodník žaluje podvedeného? Tak to prostě nyní v Česku chodí a mně náladu nespraví ani to, že svitla naděje, že se jednou za Zemanovu lež budu muset omluvit i vnučce Ferdinanda Peroutky, paní Kaslové, protože si říkám:

"Opravdu musím kvůli dvěma nejvyšším ústavním činitelům  vypadat jako naprostý pitomec?"

 

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Jandová | čtvrtek 13.2.2020 7:10 | karma článku: 42,60 | přečteno: 2232x