Rozkaz zní jasně: „Odstavit Babiše!“

To není rozkaz pro voliče, to bych si nedovolila, ale spíše vzkaz politikům stran, které se dostanou ve volbách do sněmovny a budou zúčastněni na koaličních jednáních o sestavení nové vlády.

O tom, že vyhraje hnutí ANO v čele s Babišem není totiž pochyb, stejně jako o tom, že ho prezident Zeman pověří sestavením vlády. A zde bych byla velmi ráda, kdyby strany výjimečně dodržely svá předvolební předsevzetí, že „s Babišem ne“ a počkaly si, až se mu vládu sestavit NEPODAŘÍ. Následně by měly odolat snahám prezidenta o sestavení své další úřednické vlády a sestavit širokou koalici. Ta by sice neměla nejspíše dlouhého trvání, ale stačilo by, kdyby vydržela do té doby, než bude zvolen normální prezident, který by případně vypsal volby nové, kde by si to strany rozdaly znovu.

Bylo by to sice finančně náročné, ale věřím, že by se to vyplatilo. Protože dopustit vznik vládnoucího dua Zeman – Babiš by bylo obrovsky riskantní. Tato dvojice by nás totiž vrátila do zlých časů, kdy nám vládli komunisté, estébáci a Husák, stát pošlapával lidská práva, šikanoval občany a neuznával demokratické principy. A to snad chce opravdu jen pár zoufalců.

Autor: Marie Jandová | středa 18.10.2017 12:07 | karma článku: 40,16 | přečteno: 3004x