Proruský propagandista Zdeněk Zavadil v diskusích na blogu šíří prokremelské lži

Jeho lži jsou srovnatelné s výroky bývalé učitelky Martiny Bednářové, která tvrdila žákům, že "v Kyjevě se nic neděje", za což dostala výpověď ze zaměstnání a dokonce čelí i obžalobě za popírání genocidia.

Zdeněk Zavadil, zdejší diskutér, známý svými prokomunistickými a proruskými postoji 31.12 v diskusi pod článkem  "Nezúčastnit se zasedání RB OSN, ač pozváni = vzdání se vyjádření na celoplanetárním fóru" napsal, že zatímco Rusové ostřelují pouze vojenské cíle, tak Ukrajina ostřeluje obytné domy.

Lži prokremelského propagandisty Zavadila

Každý jenom trochu soudný a slušný člověk ví, že jsou to naopak ruští barbaři, kteří cíleně útočí na civilní objekty s úmyslem napáchat co nejvíce škod na majetku a zabít co nejvíce lidí, včetně starců, žen a dětí. Cíleně ostřelují a bombardují nemocnice, školy, kulturní objekty, nebo obytné budovy, takže tyto Zavadilovy lži jsou jenom odporná prokremelská propaganda, která si nezadá s výroky nechvalně známé mluvčí ruského ministerstva zahraničí Mariji Zacharovové, zvané královnou trollů a dezinformátorů.

Myslím, že Zavadil (a mnozí další) by si měl dobře prostudovat dva paragrafy trestního zákoníku, které mluví o trestných činech „schvalování trestného činu“ a „popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidia“.

„Pokud by někdo veřejně – včetně demonstrací, prostoru internetu nebo sociálních sítí – vyjadřoval souhlas s útoky Ruské federace na Ukrajinu nebo v této souvislosti vyjadřoval podporu nebo vychvaloval čelné představitele Ruské federace, mohl by za jistých podmínek čelit i trestněprávní odpovědnosti,“

Já osobně takovéto lidi nechápu, jsou mi naprosto odporní a myslím, že by se proti nim mělo postupovat co nejpřísněji, ať jde o koho jde.

Naopak všem lidem dobré vůle přeji hodně zdraví, štěstí a pohody do nového roku.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Jandová | úterý 2.1.2024 7:34 | karma článku: 43,09 | přečteno: 3878x