Politici, kteří půjdou na Hrad, podporují prezidenta Zemana v jeho neslušném chování

A ti, kteří se sníží k tomu, že budou sledovat předávání státních vyznamenání z předsálí u televize a chlebíčků, nezaslouží nic jiného, než opovržení.
Ti dva se do Vladislavského sálu vejdou. Těch si na Hradě považují.

Prezident Zeman zjistil, že Vladislavský sál není dost velký na to, aby se do něho na oslavy stého výročí vzniku republiky vešli i ti, kteří se k němu v minulosti stavěli kriticky, dovolili si tu drzost podporovat jeho soupeře v prezidentské volbě, případně dokonce kandidovat, nebo již dříve jeho pozvání odmítli. A tak jim velkoryse nabídl, že mohou slavnostní akt sledovat z předsálí u televize, a dokonce u toho mohou konzumovat chlebíčky. Snad i obložené.

Jsem toho názoru, že pokud se skutečně najdou politici, ústavní činitelé, kteří na toto ponižující jednání přistoupí a budou stát pokorně někde stranou od těch "správných", kteří prošli hradními prověrkami do Vladislavského sálu, měli by se vzdát svých politických funkcí, případně poslaneckých či senátorských mandátů a odejít do běžného života.

Já si o politicích - až na výjimky - žádné velké iluze nedělám, ale co vím určitě je to, že politikem by měl být člověk sebevědomý, hrdý a měl by mít určené hranice, které nepřekročí. To se v žádném případě neslučuje s tím, že se dobrovolně zařadí mezi občany, nebo spíše politiky druhé kategorie, jak mu to přisoudil chátrající potměšilý a pomstychtivý stařec, o jehož duševním zdraví pochybuje čím dále víc lidí.

Vždyť politici výrazně ovlivňují naše životy. Rozhodují o tom, podle jakých pravidel a zákonů budeme žít, a to přece nemůže vykonávat někdo, kdo se nechá takto potupit a přistoupí na ponižující monarchistické manýry poťouchlého prezidenta. Člověka, který znevážil prezidentskou funkci a zneuctil prostory, ve kterých v minulosti pobývaly takové osobnosti, jako byl Tomáš Garrigue Masaryk či Václav Havel - prezidenti, které uznával a uznává celý demokratický svět.  

Proto by tito politici měli ignorovat blahosklonnost a velkorysost, se kterou je prezident nechá čučet v předsálí na telku a ládovat se při tom chlebíčky. Tím totiž prezidenta podporují v jeho přízemním chování a chorobném nutkání páchat zlo a motivují ho k dalším schválnostem, což je, zdá se, alfou a omegou jeho žití. Jsem velmi zvědavá, kdo z nich to dokáže.

A ano, stále jsem si vědoma, že mě by nikdo na Hrad nepozval, ale tento článek není o mně.

Autor: Marie Jandová | neděle 28.10.2018 8:20 | karma článku: 42,06 | přečteno: 1462x