Nechá Andrej Babiš zbourat Prahu, když se mu v ní nedaří?

Ptám se proto, že Senát by nejraději zrušil, "protože ho neumí", nebo by alespoň změnil volební systém na jednokolový. A to přesto, že jednokolový systém by mu nepomohl. Dopadl by totiž  naprosto stejně jako nyní. Velmi špatně.
Senát bude!!!

Ale jak se říká, zoufalí lidé dělají zoufalé věci, v Babišově případě říkají zoufalé věty. Údajně geniální manažer a skvělý politik si totiž neuvědomil, nebo neví, že devět jeho lidí postoupilo do druhého kola senátních voleb ze druhého místa. A druhé místo, jak ví každý, kdo se jenom trochu o politiku zajímá,  je v jednokolovém systému PROHRA.

Svůj neúspěch v senátních volbách šéf ANO neomluví ani tím, že se proti němu ostatní spojili, jak si nezapomněl ukřivděně postěžovat. Ne, že by to nebyla částečně pravda, ale místo toho pofňukávání by si měl Andrej Babiš uvědomit, že staré moudro říká, že nic nespojí lidi víc, než společný nepřítel. A on není přítelem nikoho a pro nikoho. Čí to asi bude vina?

Každopádně mně, a myslím, že spoustě dalších lidí, udělal Andrej Babiš obrovskou radost. Musím totiž naprosto otevřeně přiznat, že mě nic nepotěší víc, než jeho volební neúspěch. A jsem přesvědčená, že v tomto směru se dočkáme ještě dalších radostí.

Bude to sice trvat ještě tři roky, do dalších parlamentních voleb, ale věřím, že po oněch volbách nebude Andrej Babiš v záviděníhodné pozici i přesto, že je nejspíše opět vyhraje. Přesněji řečeno, bude ještě v mnohem horší pozici, než po těch loňských. (Mimochodem, všimli jste si, že stále ještě není kompletní vláda?)

Za tři roky, totiž, pokud se nevynoří nějaká nová strana, která by byla ochotná s Babišem spolupracovat, bude jeho koaliční potenciál ještě menší než loni - tedy nulový. A to z toho prostého důvodu, že současné koaliční partnery (Ano, počítám i KSČM) sám Babiš zlikviduje. Jak prozíravé od génia. Získá sice část jejich voličů, ale stejnou, možná větší část svých ztratí, protože se přesunou k normálním demokratickým stranám, takže zůstane na svých + - třiceti procentech, ale sám, jako ten pověstný kůl v plotě.

A pak teprve začnou nářky, jak se proti němu všichni spikli. A já budu mít radost, jak to všechno dobře dopadlo a úplně nejvíc mě bude těšit to, že si za to může Andrej Babiš sám.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Jandová | pondělí 15.10.2018 8:05 | karma článku: 42,88 | přečteno: 2798x