Na Andreje Babiše by měla být uvalena vazba

A to co nejdříve, aby v ní, nebo před soudem, nakonec dříve než on neskončil vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo, detektiv Pavel Nevtípil.

Jedním z důvodů pro uvalení vazby je důvodná obava, že obviněný bude působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo spoluobviněné, nebo jinak mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání. Jedná se o koluzní vazbu, jak jsem se dočetla.

Pod pojmem "ovlivňování" si já osobně představuji podplácení, ale také zastrašování, nebo vydírání.  A opravdu si nevybavím nikoho ze současných obviněných, kdo má větší možnosti k podplácení než druhý nejbohatší Čech (vďaka, bratia), a kdo má zároveň největší možnosti k zastrašování a vydírání, než předseda vlády (byť v demisi), který má pod palcem veškeré exekutivní orgány, především ministerstva vnitra, spravedlnosti a financí. Ale i další úřady, které pod něho spadají, a které rychle přibývají, protože je obsazuje svými lidmi jako komunisté v roce 1948.  (Je komické, že vláda dosazuje na důležité úřady lidi, ke kterým má důvěru, když sama důvěru nemá).

Zdaleka nejhorší ovšem je, že Andrej Babiš při své moci ani nebude muset ovlivňovat svědky, ale on může zastrašovat a vydírat samotného vyšetřovatele, detektiva Pavla Nevtípila.

A o tom, že toto nebezpečí je velmi reálné, svědčí i čerstvý případ ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína, po kterém předseda vlády požaduje odchod z funkce, a který podle svých slov dostal od Andreje Babiše na vybranou: "Když se dohodneme, tak to prý bude bez skandálu. Řekl, že by bylo nejlepší, abych skončil do konce února,"

Vzápětí samozřejmě na inspekci dorazila kontrola z ministerstva financí, protože nějaký důvod pro vyhazov a následnou skandalizaci se najít musí, i kdyby se později zjistilo, že to byl "omyl", jako u Babišovi nepohodlných firem, na které "zaklekl" finančák.

Jen je mi divné, že Andrej Babiš při své inteligenci a zkušenostech s takovýmito praktikami nezvolil postup opačný. Nejdříve kontrola, potom vyhazov a skandalizace. Někdo by sice mohl namítnout, jakou váhu může mít kontrola, kterou na vás pošle podřízená člověka, jenž posílal „zakleknout“ lidi z finančáku na nepohodlné firmy a otravným soukromým zemědělcům nechal stříkat pole herbicidy, ale kdo to dnes řeší, že?

Nevím jak to kdo vnímá, ale podle mého i mnohých jiných, je to klasická ukázka zastrašování a vydírání a proto jsem přesvědčená, že Andrej Babiš, předseda vlády v demisi, by měl skončit ve vazbě!!!

Já vím, že jeho zaslepenými příznivci budu obviněná z toho, že mu chci zabránit ve splnění jeho snů, které se mu zdají, když náhodou spí, a které nám všem zajistí ráj na zemi. Já bych se zase ale velmi nerada jednou ze svých snů probudila do policejního státu, ve kterém nám bude neomezeně vládnout oligarcha - diktátor.

 

Autor: Marie Jandová | středa 28.2.2018 9:16 | karma článku: 42,57 | přečteno: 1987x