Mně se také nelíbí Jan Lipavský jako ministr zahraničí

kvůli jeho postoji k Izraeli. Ale ještě víc se mi nelíbí Miloš Zeman jako prezident kvůli jeho postoji ke komunistické Číně, diktátorskému Rusku, Ústavě České republiky, a především pro jeho postoj ke slušným občanům našeho státu.

 

Doufám, že mračna se stahují nad Zemanem

Tento sebestředný potměšilý stařec chátrající na těle i na duchu, jehož vztah k Rusku a Číně je podlézavý až kolaborantský, zatímco vztah k naší ústavě a ke slušným občanům přezíravý až opovržlivý, se nesmí stát překážkou  v cestě za pokusem napravit to, co společně s Andrejem Babišem za poslední léta napáchali.

Já jsem hned po volbách, když bylo jasné, že Babiš je poražen a vládu bude sestavovat Petr Fiala, psala v diskusích, že od vlády této koalice očekávám v podstatě pouze dvě věci. Že dostane Zemana z Hradu a Babiše k soudu. Samozřejmě za dodržení všech ústavních a právních norem. Byla bych pochopitelně ráda, kdyby vláda vydržela celé funkční období, ale pět stran v koalici je opravdu mnoho, a tak by mi  tyto dvě věci prozatím stačily.

A proto doufám, že Petr Fiala neustoupí Miloši Zemanovi ani o milimetr a bude trvat na lidech, které navrhl na ministerské funkce i za cenu podání kompetenční žaloby k Ústavnímu soudu. Je totiž potřeba, aby už konečně někdo prezidentovi (nebo těm, co ho řídí) srazil hřebínek a odkázal ho do patřičných mezí.

Vlastně bych byla velmi ráda, kdyby Zeman tu svoji trapnou šaškárnu s prověrkami adeptů na ministry dotáhl do konce a Jana Lipavského jmenovat odmítl. Protože jemu ani tak nevadí Lipavského názory na Izrael a Palestince, jako spíše jeho kritický postoj k Rusku a Číně, a přes to vlak nejede. Celá záležitost by tak opravdu skončila u Ústavního soudu a já jsem přesvědčená, že Zeman (Hrad?) by tuto svoji další trucakci prohrál, a to by mohlo přispět k jeho konci ve funkci.

Zároveň by rozhodnutí  Ústavního soudu ukončilo dohady občanů, novinářů, politiků a politologů o tom, co prezident smí a co nesmí, na co právo má a na co nemá a určilo by pevná pravidla, když Zemanovi a jeho příznivcům nestačí ta současná. To vše samozřejmě za předpokladu, že Petr Fiala ukáže svůj charakter a tomu zlovolnému starci, který je bohužel prezidentem, neustoupí.

Vím, že by to oddálilo jmenování nové vlády o nějaký měsíc, ale když jsme to s těmi dvěma vydrželi skoro deset let, těch pár měsíců už přežijeme také. Navíc si myslím, že jediný, komu to zdržování opravdu vadí, je premiér v demisi Andrej Babiš, který by už nejraději byl kdekoliv jinde, jenom ne ve Strakovce.

Motto netradičně na závěr: Řekla jsem si, že je na čase přestat se hádat o Covidu, a začít se opět hádat o politice, jako za starých dobrých časů.

 

Autor: Marie Jandová | středa 8.12.2021 8:21 | karma článku: 45,58 | přečteno: 14994x