Kradl Miloš Balák pro prezidenta, nebo pro prezidentskou kancelář?

V každém případě mohl krást v naprostém klidu, neboť věděl o své faktické beztrestnosti. Záda mu totiž nekryl nikdo menší, než prezidentská amnestie.
Spolupachatelé?

Předem bych chtěla zdůraznit, že o tom, že Balák kradl, rozhodl nezávislý soud a já o něm proto mluvím jako o zlodějovi. To, že mu dal závislý prezident milost, na tom nic nemění.

Já si ale především myslím, že i když dal Balákovi milost prezident, protože nikdo jiný nemůže,  kradl pro někoho jiného. Kradl pro Prezidentskou kancelář, která mu, krom podílu, slíbila také beztrestnost.

Kdo tvoří Prezidentskou kancelář je snad dostatečně známo. Lidé podezřelí ze spolupráce s Kremlem a trestně stíhaní lidé bez prověrky, doplněni náboženskými blouznivci, kteří si myslí (bohužel oprávněně), že jsou nepostižitelní. A tak si dovedu živě představit rozhovor Prezidentské kanceláře (dále jen PK) s Milošem Balákem (dále jen MB).

PK: Hele, Miloši, vytáhni z toho nějaké nějaké melouny navíc. Pak se o ně šábnem.

MB: No já nevím, je to o hubu

PK: Neboj, nikdo na to nepřijde

MB: To si Babiš určitě říkal také. Pak se na to přišlo, a teď má na krku soud.

PK: Nebuď podělanej, Babiš už dneska nemá moc, ale já jo. I kdyby se na to přišlo a odsoudili tě, ten starej senila ti dá milost.

MB: Jak to můžeš tak určitě vědět?

PK: Prosím tě, vždyť už ani neví, co mu dávám podepsat. Kdybych chtěl, tak jmenuje velvyslancem v Číně krtečka i s kalhotkama.

MB: Myslíš?

PK: To víš, že jo. Když dá milost nájemnému vrahovi, co by ji nedal obyčejnému zlodějovi. Navíc nesmíš zapomínat, že se i na stará kolena pořád  trumfuje se svým úhlavním přítelem a oposmluvním kumpánem Vencou. A ten dal při odchodu z funkce milost tolika zlodějům, že už to bude Eman jenom těžko dohánět.

MB: No dobře, ale opravdu bych byl nerad, kdyby se později něco vyšťouralo.

PK: Neboj, po tom se slehne zem.

Čirou náhodou ve stejné době, kdy dostal Balák milost, vyhořela Prezidentské kanceláři hospoda. Nevím, zda nebyla postavena ze dřeva z lánské obory. O čem jsem ale přesvědčená, je to, že v ní Prezidentská kancelář měla uložené veškeré účetnictví a dokumenty, které budou potřebné při vyšetřování její trestné činnosti a nekalých praktik.

Tak nějak si já osobně myslím, že to bylo.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Jandová | středa 30.3.2022 6:20 | karma článku: 43,24 | přečteno: 1818x