Komunisté vzkázali Babišovi, ať si dá ANO do latě. A Babiš? Poslechl!

Srovnal si svoje poslance a ti pomohli komunistům zvolit Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů. Přesně, jak komunisté nařídili.
Soudruh Zdeněk Ondráček, alias "mlátička Ondráček"

Volba sice díky protestům opozice i veřejnosti neměla dlouhého trvání a byla prohlášena za zmatečnou, nicméně se názorně ukazuje, jak nebezpečné a nezodpovědné od prezidenta Zemana bylo, jmenovat premiérem člověka, který je tak snadno vydíratelný.

Volba se totiž bude opakovat, a jelikož neočekávám, že by komunisté od svého požadavku upustili, protože kdykoliv jde o nějakou špatnost, tak byli a jsou velmi zásadoví a neústupní, a opět budou prosazovat „mlátičku“ Ondráčka na tento post a testovat, co jim u premiéra projde. Jejich sebevědomí, ale spíše drzost, narostlo do takových rozměrů, že se nebojí již předem veřejně Andreje Babiš vydírat, když mu ústy svého místopředsedy Dolejše vzkázali: „O důvěře vládě se bude hlasovat 10. ledna. A uvidíme, jak dopadne to dnešní hlasování. Potom si to vyhodnotí nejen poslanecký klub, ale směrem k důvěře vládě i stranické orgány,“

A protože Andrej Babiš také neustoupí a nenavrhne za sebe na post premiéra někoho jiného ze svého hnutí s vyšším koaličním potenciálem (Konečně, proč by to dělal, když má díky „moudrému“ prezidentovi jistý i druhý pokus o sestavení vlády, a tím pádem ho k nějakým kompromisům nebo ústupkům nic nenutí.), bude se situace opakovat. Komunisté budou prosazovat opět Ondráčka a Andrej Babiš bude muset určit víc poslanců z ANO, kteří se zaprodají komunistům a zvednou pro Ondráčka ruku.  

No, není to jednoduché, být v koalici s extremistickými stranami. A to ještě Andrej Babiš ani my netušíme, s čím na něj vyrukuje japonský nacionalista Okamura. Ale může se utěšovat minimálně tím, že vzhledem k místu Okamurova narození, to nebude požadavek, aby vláda nařídila, že všichni cizinci, kteří se nenarodili na území České republiky, se musí sebrat a odjet.

Hezké Vánoce všem mým čtenářům, přeji

Autor: Marie Jandová | středa 20.12.2017 8:48 | karma článku: 42,30 | přečteno: 3300x