Je lepší volit menší zlo, než nechat druhé zvolit zlo větší – Miloše Zemana

To by si dle mého názoru měli říci všichni, kteří byli volit v prvním kole prezidentských voleb a jejichž favorit nepostoupil do kola druhého.
Tak který?

A já pevně doufám, že si to řekne co největší část z nich. Že se nenechají „otrávit“ neúspěchem svého kandidáta v prvém kole, protože nyní to není o tom, že „když mně chcípla koza, tak ať tobě chcípne také“, nyní je to o volbě slušného a důstojného prezidenta České republiky.

A já jsem přesvědčená, že ten současný tato kritéria nesplňuje a věřím tomu, že si to myslí i drtivá většina těch, kteří v prvém kole nedali současnému prezidentovi svůj hlas. A je lhostejné, zda volili pana Fischera, Horáčka, Hilšera, nebo někoho z těch zbývajících. Chtěli prostě někoho jiného, než je současný prezident Zeman.

A i když se nás Zemanovi příznivci snaží přesvědčit, že slušnost není to nejdůležitější, že nejpodstatnější jsou politické zkušenosti, tak podle mého nemají pravdu. Vždyť v běžném životě všude kam přijdeme, do obchodů, na úřad, do nemocnice nebo do nového zaměstnání, tak si všímáme také toho, jak se tam k nám chovají. Když se k nám budou chovat neslušně, tak tam příště nepůjdeme, i když například u úřadu nám bohužel nic jiného nezbývá, ale líbit se nám to nebude. Tak proč by se nám to mělo líbit u prezidenta, našeho nejvyššího představitele a reprezentanta? 

Ono totiž politické zkušenosti lze získat a "umění politiky" se naučit, ale slušným se člověk musí narodit, protože když se někdo narodí jako lhář, hulvát a sprosťák, tak také zemře jako lhář hulvát a sprosťák.

A proto si myslím, že k druhému kolu voleb by se měli dostavit všichni ti, kteří přišli v kole prvním, protože v tomto případě platí více než kdy jindy to již otřepané "kdo nejde volit, volí Zemana". U těch, kteří ho nevolili v prvém kole a nyní nepřijdou, to platí beze zbytku.

Protože i když není za koho bojovat, tak stále ještě je proti komu a čemu bojovat. A bojovat proti sprostotě, lži, hulvátství a zlu, se vždy vyplatí. Zvláště, stačí-li jako naše oběť pár minut nutných k návštěvě volební místnosti. Prosím, přijďte.

P.S. Podotýkám, že já jsem pana profesora Drahoše volila už v kole prvním. Takže u mě nejde o volbu mezi menším a větším zlem, ale o volbu mezi Dobrem a Zlem.

Autor: Marie Jandová | čtvrtek 25.1.2018 11:33 | karma článku: 41,53 | přečteno: 1561x