Budu slušnější, pokornější a méně arogantní, vy deb.…é!

Tak zní vzkaz nám všem od nového prezidenta, přeložený ze „zemanovštiny“ do češtiny. A když říkám nám všem, tak myslím opravdu nás všechny, protože on si to myslí o všech, své voliče nevyjímaje.

Původně staronový prezident slíbil, že bude pokornější, slušnější a méně arogantní. Opět tak, jak je jeho zvykem, slíbil něco, co nemůže, a ani nechce dodržet. Vzápětí totiž urazil část novinářů a politiků, když zapochyboval o jejich inteligenci jenom proto, že měli tu drzost a dovolili si ho nevolit a nepodporovat ho a vychválil inteligenci těch, kteří se zvedli od TV obrazovek, opustili na chvíli své „Nebezpečné vztahy“, „Prostřeno“ a „Výměny manželek“ a šli to hodit „tatíčkovi“ Zemanovi, protože „ten Drahoš je nepřesvědčil“. To mi sdělila jedna moje vrstevnice, absolventka devíti tříd ZDŠ a nevyučená prodavačka, která nejspíš ani neví, co znamená to DrSc. za jménem pana profesora.

No a prezident Zeman těmto lidem za odměnu slíbil, že se bude společně s SPD Tomio Okamury zasazovat o to, aby u nás bylo zavedeno co největší množství prvků přímé demokracie, aby mohli v nejrůznějších referendech naplno využít své inteligence, všeobecného přehledu a vzdělání, jako nyní, když zvolili prezidenta, který nebude slušnější, nebude méně arogantní a nebude více pokorný, a naopak vystupňuje své útoky proti každému, kdo s ním nesouhlasí, a kdo se protiví jeho vůli. Ukázku toho, jak se to bude vyvíjet, jsme viděli také velmi brzy, když muž ze Zemanova týmu napadl fyzicky novináře, kteří vykonávali svoji práci. Já sice netvrdím, že k tomuto útoku dal příkaz přímo prezident Zeman, ale to, jak se chovají a co si dovolí lidé z jeho týmu, je přímým důsledkem toho, jak se chová on sám.

Já vím, že u nás je rovné volební právo a tito lidé mají na svůj hlas stejný nárok jako já a výsledek je třeba respektovat. To ovšem neznamená, že k němu nesmím vyjádřit, protože na to mám zase právo já. A tak jen doufám, že přímá demokracie u nás nikdy nebude, protože stejnou váhu jako hlas té nevyučené prodavačky má také hlas občanů naprosto nevzdělaných a nepřizpůsobivých a já nechci, aby o mém životě v budoucnu rozhodovali oni, protože jich jednou bude víc než nás. Prezident Miloš Zeman bohatě stačí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marie Jandová | pondělí 29.1.2018 11:43 | karma článku: 41,24 | přečteno: 1331x