Adriana Krnáčová a její „Mission completed“

Do čela Prahy prý přišla jako krizová manažerka a nejhorší problémy vyřešila, tak končí. No, jestli si paní Krnáčová pod pojmem „krizový manažer“ představuje člověka, který stávající krizi ještě více prohloubí, tak má pravdu.
"Já vím, Andreji, končím..."

Paní primátorka se nám snaží namluvit dvě věci najednou. Jednak to, že byla úspěšná, když zpovykaní Pražáci dobře vědí, že během své funkce nevyřešila prakticky žádný z problémů, které je trápí, jako třeba dostavba městského okruhu, problémy s taxikáři, padající a rozpadající se mosty, zhoršující se dostupnost MHD, extrémně drahé nemovitosti, výstavba nové trasy metra, rychlodráhy ne letiště, nebo chaotické opravy komunikací způsobující naprostý dopravní chaos, takže se stala naprosto neuvěřitelná věc, že mnozí vzpomínají s lítostí a slzou v oku dokonce i na "kolibříka" Pavla Béma, a to už je co říct.

Nicméně paní primátorka považuje svoji misi za úspěšnou a splněnou a rozhodla se dobrovolně odejít, což je další věc, kterou se nám snaží namluvit. Každý, kdo situaci jenom trochu zná, totiž moc dobře ví, že za jejím odchodem stojí její šéf, Andrej Babiš, který jí další kandidaturu prostě nedovolil. Nyní sice bere její rozhodnutí na vědomí, ale přitom již před pěti dny nabízel její místo odcházejícímu ministru spravedlnosti Pelikánovi a paradoxně to dokonce uváděl jako příklad toho, že ANO není hnutím jednoho muže.

Ministr bez důvěry Pelikán odmítl, takže v současné době se hlásí (zatím) další čtyři kandidáti na post primátora z hnutí ANO (zde).Ti si nejdříve mezi sebou v rámci předstírání demokracie zahrají na primárky, aby posléze Andrej Babiš určil, kdo z nich bude kandidovat. Pokud bude mít tak šťastnou ruku jako s Adrianou Krnáčovou, tak se mají Pražáci na co těšit, protože její působení bylo "Mission: Impossible"

Ale já si myslím, že Pražáci se po této zkušenosti s Adrianou Krnáčovou, potažmo hnutím ANO,  vrátí raději k tenisové raketě Václava Klause.

 

Autor: Marie Jandová | čtvrtek 12.4.2018 8:15 | karma článku: 40,34 | přečteno: 1146x